Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nečítal som knihy, nehral hry, videl seriál a s toho, s čoho sa fanúšikovia radujú, som ja ani nezaregistroval. No napriek tomu ma to bavilo. Animácia v pohode, úvod trošku pomalší, no akčná stránka, zaujímavé postavy a hlavne finále, stály za to. Postava Vesemira by kludne mohla dostáť ďalšie animované pokračovanie. Som zvedavý na jeho hranú verziu v druhej sérii Zaklínača. 80% - 4* ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Základní příběhová kostra je dostatečně zajímavá. Přinese ten správný nádech zaklínačského světa, kde nic není černobílé, jsou nám předhazované morální otázky a každý tak trochu hraje za sebe. Postavy volí často jednoduché a ne správné řešení. Jsou tady padouši, namyšlení egoisti, ale též nějací dobráci. Nohy všemu podráží krátká stopáž. Slušelo by tomu více minisérie, kde by se více rozebrali jednotlivé příběhy. Takhle jsme dostali zbytečně uspěchané vše. Cítím z toho promarněný potenciál, páč to opravdu není špatné. Šanci tomu rozhodně dejte. 60% ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Na Marvelovku to není špatné, ale tohle měl být snad Witcher, ne? Gratulace hernímu Geraltovi, protože už není moje nejneoblíbenější postava z celého univerza. Anime Kapitán Vesemir-Man se svýma dementníma bouráckýma hláškama, nelogickým chováním a permanentním stupidním úšklebkem si ho dokonale namazal na chleba. Ne, že by na tom ostatní postavy byly o něco líp. Nebo děj. Nebo atmosféra či animace (chvílemi jsem měla pocit, že se dívám na Cartoon Network). O americkém dabingu radši nemluvě (uši mě budou bolet ještě hodně dlouho). Moc věcí na pochválení mě nenapadá. Leda tak soundtrack. Pro mě opravdu wtf záležitost, na kterou bych ráda zapomněla. 4/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film ze světa Zaklínače, který se mi docela těžko hodnotí. Rozhodně převládají pozitiva, což jsem nečekal. Jsem fanoušek této série (hry, knížky i seriál s Cavillem), a proto mě origin story o Vesemirovi docela zajímal. Trochu se mi to vykreslení zpočátku nelíbilo, zde ho vyobrazili jako mladého, dosti hýřícího floutka, ale člověk si postupně na tuhle jeho verzi zvykne. Líbilo se mi zapojení dostatečného množství monster ze hry (přízraky, lešij, bazilišek atd.), to potěšilo mé "witcherovské" srdíčko, ale místy mi přišlo, že Vlčí sen postrádal dostatečnou porci té slovanské mytologie. Možná za to může korejský režisér, to se bohužel nedá nic dělat. Určitě se jedná o kvalitní animovaný počin, s brutalitou se nešetřilo, souboje jsou hezky zpracované. A potěší závěr s odkazem na hry :) Jsem na vážkách mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale spíše za mě tučné tři. 7/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zábavná epizoda ze světa Zaklínačů si je nejjistější v kramflecích, když nedobrovolně "stýmuje" dva oponenty a ti pak vyrazí na lov mocné stvůry; nečernobílé pozadí pádu pevnosti Kaer Morhen pak zdatně doplňuje seriálové reálie. O postavy, resp. Vesemira, se začnete zajímat, až když zvážní na úkor laciného frajírkovského hláškování, a akce se holt stylizuje do čistého superhrdinského komiksu – protože to generická, ale dostačující animace dovoluje. 70 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Vytváření monster zaklínači, aby je později mohli ulovit za odměnu, je manifestace „Kobra efektu“. Ten je pojmenován po případech z Dillí, kdy místní chovali kobry, protože britská britská vláda nabízela odměnu za každou mrtvou kobru. (Axarus)
  • Příběh je inspirovaný příběhy, které prožil Geralt v knize „Bouřková sezona“. Tvůrkyně Lauren Schmidt se rozhodla převyprávět příběhy, které prožil Geralt prostřednictvím postavy Vesemira. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Netflix oznámil zaklínačský prequel

Netflix oznámil zaklínačský prequel

27.07.2020

Netflix to se zaklínačským univerzem myslí vážně, po hraném seriálu i animovaném spin-offu teď totiž oznámil rovněž ještě hraný prequel. Minisérie The Witcher: Blood Origin bude mít šest epizod a… (více)

Reklama

Reklama