Reklama

Reklama

Metamorfóza ptáků

(festivalový název)
  • Portugalsko A Metamorfose dos Pássaros (více)
Trailer

Obsahy(1)

Catarině zemřela matka, když jí bylo 17 let. Jacinto přišel o tu svou také předčasně. Catarina je režisérkou filmu, Jacinto jejím otcem a společně v poetizovaném dialogu vyprávějí svou rodinnou historii, nesoucí se ve znamení vzdorování pomíjivosti času. Film kombinuje dokument s hranou tvorbou – příběh Beatriz a Henriqueho, toho, jak se do sebe zamilovali, měli svatbu a spolu šest dětí. Henrique jako námořník trávil spoustu času mimo domov, a tak se o děti starala většinou jeho manželka sama. A jejich nejstarší syn Jacinto už od malička snil, že se změní v ptáka... (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film se dá konzumovat od začátku do konce. Je hluboce meditativní, plný krásných obrazů a představivosti. Každý dialog je jak poslouchání poezie. Je to pohádka o vzpomínání , soužení a identitě. O ztrátě a vzdálenosti. O vztazích s ptáky a květinami. Jsou zde témata smrti, nalézání sama sebe v plynutí času. . Pocta všem matkám, které kdy žili a budou žít a oslava jejich láskyplných životů. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kolekce vytříbených obratů a záběrů doprovázená neustálým komentářem....Podle jedné recenze se tu potkali Padžanov a Malick. (70%) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama