Reklama

Reklama

Závodník

  • Irsko The Racer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Léto 1998. Zahajovací etapy Tour de France jsou přesunuty do Irska. Devětatřicetiletý belgický jezdec Dom Chabol je jedním z nejlepších “domestiků” (podpůrných cyklistů) za posledních 20 let. Je to role obětního beránka – musí udávat tempo, blokovat vítr a poskytovat kýženou podporu hlavním hvězdám týmu – jeho vlastní vítězství nepřipadá v úvahu. Ale Dom tajně touží po příležitosti obléknout žlutý dres – alespoň jednou. Na začátku svého pravděpodobně posledního závodu je však Dom bez okolků vyhozen z týmu, kterému obětoval celý život. Náhodné setkání s mladou irskou lékařkou Lynn nakonec zmírní jeho žal a Dom si začne zvykat na život bez sportu. To ještě netuší, že velká dopingová aféra vyřadí dalšího člena týmu největší cyklistické události a Dom se ocitne zpátky v sedle... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádne! Napriek relatívne priemerným hodnoteniam a vlažným recenziám bol pre mňa tento film skvelý. Nie som síce žiadny cyklistický nadšenec, ale táto filmová tematika ma rozhodne bavila. Obzvlášť, keď príbeh nie je z pohľadu hviezdneho team lídra, ale z domestika, ktorý to tam celé odmaká a v závere sa musí uhnúť predurčenej hviezde. Musí to byť náročné, spraviť všetku špinavú prácu, a potom sledovať ako kolega zoberie všetku pozornosť a obdiv len na seba. A taká je celá Domova kariéra, ktorá sa postupne chýlila ku koncu. Takže už len základ filmu bol pre mňa nesmierne zaujímavý, plus ešte k tomu tie rôzne okolnosti a trendy vtedajšej cyklistiky (samozrejme myslím EPO). A veľkým plusom tohto filmu bol aj ten ironický rozmer, ktorý relatívne často vystupoval do popredia. Fakt super, film hodný 5*! ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Docela klaustrofobní, stresující prostředí, ten cyklistickej profi svět. A to se tady se závoděním moc času nestrávilo. Hlavní hrdina velkej sympat'ák, ale sakra to mohlo bejt o mnoho intenzivnější. Nějaký pocity se dostavily až s koncem, kterej byl nakonec lepší, než se během filmu zdálo. Na malej, nezávislej film nakonec slušný tři a půl hvězdičky. Jo a Karel Roden překvapil, ani jsem si ho v titulcích nevšimnul. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„BYL JSEM DOBREJ A TEĎ NEUDRŽÍM TEMPO. CO BUDU DĚLAT?“…   Komedie? Spíš smutnej příběh plnej cyklistickejch pravd a ftípků. Samozřejmě nechybí „cyklistická“ alchymie… no a vo tom to asi celý je. I domestic totiž může chtít vyhrávat. A když už neudržíš s nejlepšími tempo… Asi jsem čekal víc, než už dříve viděný a profláklý…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bez kola nejsem nikdo. 2.) Nikdy nic nevyhraju. A nevadí mi to...                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

"Jsi placený za to, abys nevyhrával závody". Domestik fakt není záviděníhodní džob, člověk maká jako blázen, aby to nakonec vzdal a místo něj slízl smetanu lídr týmu. Sympatické obsazení (skvělý civilní Roden, potěšil i Ian Glenn), a docela uvěřitelný příběh motající se kolem zahájení Tour v roce 98. 6.5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod, proč jsem Závodníka chtěl vidět, bylo téma – cyklistika a Tour de France. Scénář si totiž nebere servítky a přesně otvírá to, co jsem předpokládal - dopink. To jsem ale ještě netušil, že jedny z vedlejších, ale zásadních rolí, hrají jak Karel Roden, tak Iain Glen. S nimi film působí, jak kdyby se mu povedlo všechno, na co šáhne. A je to vlastně pravda. Lepší cyklistický film jen tak nenajdete. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama