Reklama

Reklama

Michael Jackson: Bad

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1987, 17 min

Obsahy(1)

Další z plejády Jacksonových klipů jeho veleúspěšného období let devadesátých. Vysoká úroveň taneční choreografie jest Jacksonovou doménou i v tomto dílku, ve kterém Král popu nenechá nikoho na pochybách o tom, ,,kdo je zlý"... (kubal18)

Recenze (62)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

“Hudba dokáže zažehnout v srdci žár, ale srdce nikdy nespálí. Protože bez srdce nelze hudbě propadnout.“ Byly to 80tky, on byl bezpochyby králem doby a po (dodnes) rekordních tržbách a bezkonkurenčním úspěchu sólovky Thriller (1982) přišlo album Bad (1987). Stejná porce hitů, nepolevující muzikantská exprese, osobitost, elán a glanc do jinak zkostnatělé, estrádní či diskotékové popoviny. Takže koho ještě překvapí, že právě Bed je druhou nejprodávanější deskou vůbec? Asi nikoho. Sám (i přes fakt, že na režijní stoličce seděl právě Scoresese) jsem zrovna tomuhle klipu nikdy nepřišel zcela na chuť. Nelze mu upřít precizní choreografii, živelnost, ale i přes obrovský hitový potenciál songu jako takového, nechává mě dodnes tohle dílko poměrně chladným. Takže 9/10 za písničku a 6/10 za klip. My Rating: [7/10] ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Zpěvák černošského původu Michael Jackson, mi byl až do mých 5-ti let naštěstí neznámý. Jeho styl hudby a tance se mi zrovna 2 krát nepáčí.. To jak vystupuje je dalším minusem do hluboké truhlice toho jak ho nemám rád. Kdyby byl jaký je, neměl problémy s dětmi, též i s nosem. No stejnak po zjištění toho, že tento klip je dílem Martina Scorseseho, toho Scorseseho co získal oskara za Skrytou identitu, jsem se rozhodl, že aspoň těch 40% dám. ()

Reklama

Gastovski odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám. Nemám Jacksona ani trochu rád, je mi krajně nesympatickej, a moje hodnocení je možná trochu zaujaté vůči němu. Ale i kdybych nebyl zaujat, tak klip je to fakt příšernej (dobře, maj pěkně sečvičený pohyby, ale to jsme měli i my na maturáku). Podle mých skromných měřítek je nápaditost klipu nulová a fakt to byl záhul, vydržet až do konce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto má byť čo?! Videoklip nemá predsa žiadny príbeh, akurát, že ho zrežiroval Martin. Ale to by tu potom mohli byť všetky klipy od každej skupiny, veď každý si robí choreografiu. Takže song a klip hodnotím, viac nie. Nezaslúži si to. Mimochodom Wesleyho som si všimol až teraz a riadne si to vedľa Michaela dáva :D. 75%. ()

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Milý uživateli genetique, že ty hodnotíš něco co jsi neviděl? To se přeci nedělá, nachytla jsem tě. Bad samozřejmě příběh má. Videoklip má v plné verzi 17 minut. Děj začíná ve škole, kde se mladý student Daryl balí na cestu domů. Při návratu maminka nechá vzkaz na stole, že není doma, tak se chlapec jde podívat za starými kamarády. Leč zjišťuje, že jako studentík už nezapadá a je jiný, vysmívaný. Fakt je, že příběh je založen na skutečné události, kdy mladíka zabili po návratu ze školy. Sestříhaná klipová verze, už je choreografie v metru. Ovšem, i po té má příběh vyústění. Jaké? Podívej se. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Ve videoklipu byla na plakátě Wanted použita podobizna režiséra Martina Scorseseho. (Roman.Ticka)
  • Pro zvýšení autentičnosti a reality klipu, byla hlavní scéna v metru natáčena ve skutečných interiérech, a to po dobu tří týdnů. (Roman.Ticka)
  • Klip byl ve své době nejdražším klipem v historii. Celkový rozpočet byl 2 200 000 amerických dolarů. (GreatestFan)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Reklama

Reklama