Reklama

Reklama

Utrpení Gabriela Fernandeze

(seriál)
  • USA The Trials of Gabriel Fernandez
Trailer
USA, 2020, 5 h 31 min (Minutáž: 47–63 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brutální vražda chlapce a soudní procesy s jeho opatrovníky a sociálními pracovníky vedou k otázce, jestli systém dokáže ochránit bezbranné děti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se mi dokumenty na Netflixu hodně líbí...K tomuto jsem se dostala přes příběhy vrahů, kdy komentátorky zmiňovaly, že tento případ je z důvodů týrání dítěte fakt extrém...a proto mě to zaujalo... Ano, je to extrém. Nicméně - když to vezmeme po té dokumentární stránce - jak tu i bylo zmíněno - hodně věcí se tam opakovalo a sem tam jsem ztratila nic..Nicméně - cíl to podle mě splnilo - fungování systému v USA, týrání dětí, ukázka toho, jak se někteří chovají k dalším lidským bytostem - v tu chvíli se jen držíte a říkáte si, jak toto může někdo udělat.... ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Komplexní dokument, který na otřesném případu utýraného chlapečka ukazuje obrovské díry ve fungování amerického sociálního systému. Jak již zmiňuje pár lidí přede mnou, délka je přehnaná, a nebo měli tvůrci jít ještě víc do hloubky, takhle tam byla spousta věcí opakovaně a spousta pasáží dost hluchá. Každopádně téma nepochybně závažné a zpracované poměrně dobře. (Netflix 4k UHD, orig.) ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Je úplně jedno, jestli jste žena, muž, mladý, starý, heterosexuál, homosexuál, běloch, černoch... u tohoto seriálu bude všem tuhnout krev v žilách. A to je ta nejúctyhodnější žurnalistika - když tak silné a autentické emoce dokáže dokument vyvolat i v cynikovi jako jsem já. Protože jedině pak se může něco skutečně změnit. Ne povaha vrahů, ale systém a hierarchie, která to všechno umožnila. A představa, jak vysoko to sahá, je snad děsivější, než čin samotný. Nemám k dětem nijak silný ani osobní vztah, ale u Gabriela Fernandeze jsem vysloveně trpěl. Jeden z nejemočnějších a pro mě osobně nejdůležitějších dokumentů vůbec, který mě trvale ovlivnil a výrazně přispěl k mojí chuti věnovat drahocenný čas, energii a finance prospěšné práci pro společnost. Obsah tohoto seriálu je tak strašidelný, že si u mě Netflix (vedle dalších skvělých dokumentárních seriálů) vysloužil nálepku dokumentárního génia. Gabrielovu tvář budu mít před očima ještě hodně bezesných nocí. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Hrôza nad hrôzy, nedalo sa to skoro ani dopozerať lebo to človeku zasadí vážnu psychickú ujmu a niet ani k tomu čo veľa povedať. Neľudské beštie ktoré to urobili nemá cenu komentovať je len škoda,že aj tá vypasená a vyšinutá vulva nedostala trest smrti ! ? Systém v USA je na samom kraji funkčnosti a aj dávam aj nedávam im za vinu,že im utekajú tieto prípady. Ako tam zaznelo jeden sociálny pracovník má cca 280 detí ! ! ! na starostí a štandard by mal byť cca 30. To je veľký rozdiel. Nechcem sa ich zastávať ale niet financie na nič a USA sa rozpadajú takže toto a nielen toto čaká veľký úpadok. Kto neverí nech si pozrie toto a pochopí prečo USA končia. Môžu si za to sami : https://www.usdebtclock.org/ ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Klasicky velmi kvalitně natočený dokument od Netflixu. Jenomže je to vážně sakramensky dlouhé. I když chápu, že se nemají týrat děti, tak by stejně podle mě bohatě stačil dokumentární film. Tady se dokumentaristi snaží vyzpovídat úplně všechny, co znali Gabriela. Od rodičů, kamarádů, učitelů, rodinný příbuzní až po sociálce atd. Vlastně těch reálných záznamů ani není tolik vidět. Sice se všechna týrání vysvětluje do detailu, ale fotek těla je málo. 69/100 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama