Reklama

Reklama

Pozdravy od vraha

  • Velká Británie The Postcard Killings (více)
Trailer

Detektiv Kannon pátrá po vrazích své dcery a jejího přítele. Zabijáci si vybírají milenecké páry z celé Evropy a pohlednici s fotografií obětí posílají do novin. Když podobnou pohlednici dostane i novinářka Lombardová, a policie je stále nečinná, rozhodne se Kannon spolu s novinářkou jednat na vlastní pěst... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ve světě někdo vraždí manželské/milenecké páry jejich těla aranžuje do různých póz a posílá novinářom pohlednice. Případ vyšetřuje detektiv v důchodu (nejspíše) , který díky němu přišel o dceru a zetě. Průměrný thriller tak do televize někde na Tv Barrandov třeba rozhodně ne do kin . Vyššímu hodnocení brání několik zásadních věcí 1) To ho jako americká policie nechala jezdit po světě a vyšetřovat vraždy místo někoho zkušenějšího Fbi, Cia třeba ? (chápu je tam naznačené, že byla neschopná, ale i tak?) 2) Když policie ve Švédsku zatkla pachatele (nebudu psát kdo to je i když je to očividné od zhruba 40 minuty) to jim jako nic neprohledala a nezjistila, že měly více pasů 3) To jako cestovaly s částmi lidských těl po světě a kde jich skladovaly to si jich jako nosily v kufrech nebo mělo s sebou ledničku nebo přenosný box ?. 4) Ten konec bylo jako co? Pointa je dobrá ve stylu někdo má něco rád tak mu to zhnusíme zpracování je bohužel těžce průměrné. 40 procent ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Miestami mi dosť varila kamera. V záberoch, kde detektív chlastá, som sa cítil ja ako ten opitý. A hlavne som mu to neveril. Jeffrey Dean Morgan ma herecky sklamal, ten smútok aj hnev, čo hral, vyzeral falošne. Ale potom tam príde tá hysterka a začal mi mäknúť mozog. To bolo brutálne prehrávanie, nechápal som, či to je ozaj thriller alebo len nejaký kabaret. Jediné, čo za to stálo boli pasáže, keď len hral nejaký podmaz a nikto nehovoril nič. Dokonca aj opera sa mi v tomto prípade zdala lepšia než čokoľvek vo filme. A ja operu nerád. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti evidentně lacině vyhlížející technické stránce filmu, vše vypadalo jak z epizody tuctového tv seriálu. Mnohem rušivě se jeví nadbytečná artová koketérie, se kterou si režisér moc nevěděl rady. A navíc slabé režijní provedení moc velký průvan do žánru neudělá. Danis Tanovič doposud brázdil evropské dvorce, platí za zajímavého evropského režiséra, který tentokrát dostal k ruce herce od Velké louže. Jeffrey Dean Morgan představuje policejního detektiva, který už ani nevyšetřuje, nepochytil jsem, jestli už je v zaslouženém důchodu, nebo má erektivní dysfunkci, zkrátka a dobře, jednoho dne mu jakýsi sadistický maniak, později se ukáže, že ti maniaci jsou dva, rozkuchá nedávno vdanou dceru i s jeho zeťem. A na scéně máme vrahy novomanželských párů, co operují napříč evropskou unií. Výjimkou je Londýn, kde detektiv pobývá. Proč se nevraždí v zámoří nebo třeba ve Vietnamu, není jasné. Padne ale i letmá zmínka o Česku. Vraždy to nejsou jen tak ledajaké. Mají své důvtipné aranžmá, naznačený brutální ráz a mají smůlu jen v tom, že působí nezajímavě a nevzrušivě. A moc nepomáhá ani ""čumkarty" s oběťmi posílané do novin, na nichž se skví nejasné zprávy. Chválím, že identita vrahů je odhalena dlouho před závěrečnými titulky, vyšetřování tím zároveň dost ztrácí, divák je tím pádem napřed, rozuzlení není na diváka vyplivnuto v poslední desetiminutovce. Objasnění motivů vražd je sice podáno mírně nepřehledně i chaoticky, ale scenáristé, jedním z nich je i autorka úspěšné literární předlohy, si s ním dali práci, aby to působilo alespoň trochu poutavě, což se nedá prohlásit o režijním přístupu. Film nemá vůbec žádné napětí, po place běhá Famke Janssen, co působí, že utekla předčasně z estetické kliniky. Morgan sice film táhne, už jen svojí přítomností, ovšem scénář mu přisoudil novinářku černé pleti, která narušuje jeho naznačený status samotáře, takže coby dvojici jim to neladí. Šuměnkové finále průměrný dojem nevylepšuje. Danis Tanovič vůbec nepotvrdil své režijní kvality. A dokonce mně přišlo, že je mnohdy režijně dost mimo (viz finální část). Nabídl zhola průměrně odvedený až neumětelsky spíchnutý thriller s charismatickým americkým hercem v titulní roli, což svým způsobem je i určité odlišení v jeho dosavadní režijní tvorbě, ovšem mnohé scenáristické nápady nedokázal patřičně zužitkovat a s kreativností se moc neobtěžoval.. Svoji šanci dostal a nevyužil ji. Nevýrazný snímek. 5/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

The Postcard Killings je založen na bestselerovém románu. New Yorskému detektivu Jacobu Kanonovi (Jeffery Dean Morgan) jsou brutálně zavraždění zeť a snacha v Londýně. Vypraví se tam a zjistí, že podobné vraždy byly spáchány po celé Evropě. Předcházela jim pohlednice zaslaná místnímu novináři. Začíná závod s časem zastavit vraha. Pro mě příběh moc zajímavý nebyl a celý film se mi zdál takový rozpadající se. Měl jsem pocity únavy a zvědavosti. Líbily se mi ty dva hudební kluby. Morgan by si zasloužil lepší film. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Komorní nuda,kde možná první půlka na dvě silnější hvězdy, ale jak poznáme vrahy, tak film už je jen ukecanou televizní epizodou seriálu, jakých v tv vidíme stovky.Nejhorší co může tvůrce udělat, když k pachatelům necítíte žádnou zášt´.A podle konce ani Morgan ve svý roli necítil nic.Když to tak vezmu,vůbec se neslučovalo to, co vrazi udělali, s tim, jak vypadali a jak se chovali.Slabota.Jedinou omluvou je, že to točil jogurt.30%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama