Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď si nevieš nájsť priateľa, vyrob si ho.“ Bola to noc, kedy si nesmelá May (Angela Bettis) začala zháňať náhradné časti, lebo ju to prestalo baviť a nikto ju nemal rád. Hoci si myslím, že nebezpečnejší sú ľudia, ktorí sú až príliš normálni,než takýto čudáci, je May podarený hororček, ako robený na nedeľňajšiu ranú kávu (pre niekoho). Príjemne zvrhlá záležitosť. Niečo ako keby Wednesday Addams (alebo Mary Shelley) dostala vlastný film a zo strašidelného zámku odišla bývať dole do mesta. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Páni a dámy, Lucky McKee (réžia,scenár) nám servíruje prierez životom May (Angela Bettis), od malého dievčatka až po dospelú ženu, ktorá sa snaží zaradiť do bežného života... Jej matka, svojím prístupom deptala May (aj keď som mal pocit, že nechcene), od detstva. May mala kozmetickú vadu oka, preto ako mladistvá zostala sama, bez kamaráta. Matkina rada znela "Ak nemáš priateľa, urob si ho sám", obávam sa, že vtedy matke nezišlo na um ako moc si May túto radu vezme k srdcu. May dostáva od matky darček, je to bábika v presklennej skrinke, ktorú jej odovzdáva so slovami, "ona je výnimočná". Kus dreva obalené sklom sa stáva pre May jej najlepším priateľom. May stretáva ľudí a chce živého priateľa, kamaráta. Moc sa jej to nedarí, izoláciu počas detstva a závoj výchovy jej matky si nesie stále zo sebou, od každého počuje že je divná... Na bábike praská sklo a žiarli na May. May sa rozhliada po ľuďoch a vidí krásne časti tiel, na ňom ruky, na nej krk..."toľko krásnych častí, ale žiaden dokonalý celok"... Bábika sa rozbije, May ňou sa stane, ale bábika potrebuje priateľa... Snímka sami páči, po hereckej stránke(aj keď účinkujúci boli doteraz pre mňa neznámi) aj režijnej stránke. Zaujal ma aj príbeh, ktorý sa mi pre horor javil ako nemainstreamový a originálny. Vizuálne film ponúka miestami zaujímavé úseky(napr. už viem ako vyzerá krv ktorá sa vleje do kaluže mlieka ). Každopádne si tento malý psycho thriller s mierne slasherovským koncom u mňa vybojoval ****. Možno ani neviete a poznáte niakú "May", takže buďte opartný keď vám niekto pochváli niakú časť tela.... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

May je prostě divná. Ať jde o postavu nebo film jako celek. Angela Bettis je v titulní roli úžasná, tokající lesbička Anna Faris je zábavná, film mi jen připadá zbytečně okecávající a hlavní zápletka dost ředěná. Zápletkou mi film připomněl o celých deset let mladší Excision, ten si s tím ale nebral servítky a sekal to naplno. Tady se kolem toho spíše jen poskakuje. Jsem z toho trochu rozpačitý, čekal jsem to údernější a silnější příběh, herecky by na to May měla. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

May se možná až příliž zajímá pouze o hlavní (kladou/zápornou) hrdinku a vykreslení její psychyky.Ostatní postavy nedostávají žádný prostor a tím pádem jim nemůžete ani fandit a pripadáte si tak trochu jako psychiatr a ne divák koukající na film.Stejně si ale May ** zaslouží,zejména za psychologii hlavní postavy a některé záběry. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jeden hodně hustej úlet. May by se mohla jevit jako fakt drsná holčička, ale ve skutečnosti je to osamělá zmatená dívčina, kterou všichni jenom klamou. Ona se snaží zavděčit, ale je za to jen srážena na kolena. Herečka zahrála hlavní roli takřka výborně a vůbec nevadí, že krev nestříká od začátku do konce. (Stříká jenom na konci...) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)

Reklama

Reklama