foto

Anna Faris

  • nar. 29.11.1976 (39 let)
    Baltimore, Maryland, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anna Kay Faris se narodila v americkém Baltimore ve státě Maryland 29. listopadu 1976. Jejími rodiči jsou Karen & Jack Faris, má bratra Boba. Dětství strávila ve městě Edmonds ve státě Washington severně od Seattlu. Rodiče ji, již jako malou podporovali v herectví, hrála v několika reklamách, ve školních souborech a její první “placená“ práce byla v 9. letech v divadelním souboru Seattle Repertoary Theater. Po dokončení studia na Edmonds Woodway High School se rozhodla pro studium anglické literatury na univerzitě ve Washingtonu. Po promoci se rozhodla odejít do Londýna, kde pracovala a psala.

Po prvních menších rolích dostala v roce 1999 nabídku hrát v hororu ALEJ MILENCŮ.165 cm vysoká přírodní blondýna se především proslavila v roli Cindy Campbell v komediálním hororu SCARY MOVIE: DĚSNEJ BIJÁK z roku 2000 a o rok později v jeho pokračování. Na roli Cindy si musela obarvit vlasy na černo. Za roli Cindy byla roku 2001 nominována na MTV Movie Award ve dvou kategoriích “nejlepší polibek“ a “průlomový ženský výkon“. V roce 2002 dostává roli v hororu MAY a v komedii s Robem Schneiderem ŽÁBA K ZULÍBÁNÍ, kde hrála vedlejší roli April.

V roce 2003 opět hrála roli Cindy ve třetím pokračování parodie SCARY MOVIE 3 a objevila se v roli Kelly v koprodukčním filmu ZTRACENO V PŘEKLADU. O rok později se provdala za herce Bena Indra, kterého poznala při filmování Aleje milenců. Zahrála si roli Eriky ve čtyřech dílech desáté řady seriálu PŘÁTELÉ. Z jejich dalších rolí jmenuji filmy ZKROCENÁ HORA, za kterou byla nominována na Gotham Award a Screen Actors Guild Awards a v komedii HELE KÁMO, KDO TU VAŘÍ? z roku 2005. Za roli Samanthy ve filmu MILUJI TĚ K SEŽRÁNÍ získala tři nominace. Dvě na Teen Choice Award a na cenách MTV Movie Award v kategorii “nejlepší polibek“.

V roce 2006 hraje počtvrté roli Cindy ve filmu SCARY MOVIE 4 a v komedii MOJE SUPERBEJVALKA, za kterou je později nominována na MTV Movie Award v kategorii “nejlepší boj“. O rok později hraje hlavní roli neúspěšné herečky v komedii SMILEY FACE, za kterou získala v říjnu 2007 v Los Angeles cenu “Stonette of the Year“, tedy silný kuřák trávy na předávání cen High Times Magazine's Stony Award. V dubnu téhož roku se rozvádí se svým manželem. Rok 2008 jí přináší tři filmové role např. v komedii KIDS IN AMERICA...

Zdeněk "Stocki" Blažek

Herecká filmografie

2015 Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda
2014 22 Jump Street
2013 Dávám tomu rok
Máma (TV seriál)
Mládeži nepřístupno
Zataženo, občas trakaře 2
2012 Diktátor
2011 Alvin a Chipmunkové 3
Co ty jsi za číslo?
Noc je ještě mladá
2010 Méďa Béďa
2009 Alvin a Chipmunkové 2
Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase
Zataženo, občas trakaře
Zevlovat a prudit
2008 Domácí mazlíček
2007 Chechták
Maminčin mazánek
2006 Moje superbejvalka
Provinilá srdce
Scary Movie 4
2005 Hele kámo, kdo tu vaří?
Miluji tě k sežrání
Southern Belles
Zkrocená hora
2003 Nejlepší je to na sněhu
Scary Movie 3
Ztraceno v překladu
2002 May
Žába k zulíbání
2001 Scary Movie 2
2000 Alej milenců
Scary Movie: Děsnej biják
1996 Eden
1994 Přátelé (TV seriál)
1991 Deception: A Mother's Secret (TV film)

Dokumentární

2004 Making 'Scary Movie 3'

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
5th Critics' Choice Television Awards (TV pořad)
2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 65. Emmy Awards (TV pořad)
2012 Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Daybreak (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2008 MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace