Reklama

Reklama

Černý palác

(festivalový název)
  • Mexiko Lecumberri
všechny plakáty

Obsahy(1)

Černý palác je lidové označení pro největší a ve své době nejmodernější mexické vězení Lecumberri založené roku 1900. Těsně před jeho demolicí se podařilo zachytit především každodenní život odsouzenců. Snímek patří mezi klíčové latinskoamerické dokumenty originálně reflektující společenské změny. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Recenze (4)

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - TRIBUTE TO ARTURO RIPSTEIN - Pocta Arturo Ripsteinovi, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 2.28/135 ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda, šeď šeď. Jedinej snímek, který jsem na 43. KVIFF nedokoukal ( a zdaleka jsem nebyl sám ). Věznice je architektonicky impozantní, ale filmařsky mě tenhle dokument vůbec nevtáhl. Začátek byl slibnej, ale pak už to šlo jen z kopce. Negativní dojem ještě umocnoval příšerně hlasitej zvuk. Tímto bych chtěl zároveň poděkovat onomu pokladníkovi, který nejen že mě natáh o 2 kila, ale ještě doporučil tenhle film - už vim přesně, co si představit pod pojmem nováčkovská daň :)) ()

Reklama

exitak 

všechny recenze uživatele

Děsně strohej dokument o mexickym vězení, rozděleno bez navázností na kapitoly. Dlouhý, nudný a trochu zajímavý tim tématem. ()

vorheese 

všechny recenze uživatele

Děs a běs. Tak nudný dokument, aby člověk hledal s halogenem. Ani nevím, jak jsem na něj ve Varech dostal, ale byl to nejhorší film, který jsem tam letos viděl. ()

Zajímavosti (1)

  • Film měl být původně krátkometrážní pod 30min. (exitak)

Reklama

Reklama