Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (157)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to určitě nadprůměr. Několik příběhových linek, které se průběžně spojují a zase odpojují, přičemž nikdy nevíte vše, a tak si stejně jako detektivové průběžně stavíte a zase demontujete různé hypotézy, kdo, co a proč udělal. Určitě to má napětí a dokáže to vtáhnout. Mám samozřejmě i výhrady, které ale seriálu berou jen jednu hvězdičku. ČÁST Z NICH JDE ASI VNIMAT JAKO SPOILER, TAKŽE POZOR!!!!! Ex kurvy jsou tu až nadpřirozeně chytré a elegantní, a mají skvělé zuby, a celá ta část s nimi je prekombinovaná. Druhá věc je konečné odhalení reality, které mne jednak napadlo už někdy v půlce a které je vlastně dost scenaristicky laciné. Tohle by nikdy nedělal, nedává to racionálně smysl, takhle sám sebe položit. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mnohopostavových a dějomacatých vyjebávacích napínačů, které jednoho neuprudí xmrti, popřípadě neskončí nějakým scénárasistickým chaosem či myslomrdem, vyjebávajícím akorát tak s divákem, je jako vysokoškolsky vzdělaných cigošů.  Téměř kompletní partička z Contratiempa v čele se záživně matoucím matadorem dávkování informací - Pavlem - opět svérázným rukopisem dokázala uklohnit z mnoha přeqapivých ingrediencí totálně zábavné, výživné a lehce stravitelné gaspáčo, ba dokonce zlidštit a zesvižnit předlohu vyhlášeného grafomanského uspávače hadů a profesionálního nudila Babrala Kolena, což je v praxi téměř nemožné. Osvěžující, nehtohryzně gradující osmihodinový scénáristický a herecký koncert zcela bez volných konců a bez jediného negra či nechutně zotročeného Aztéka. Fuj, nediverzitní, unikulturní rasistické svinstvo bez sluníčkového poselství nových pořádků, okamžitě tvůrce ostrakizovat, zničit jim kariéry a pryč s tím z éteru! ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělsko mi sem sype jeden seriál za druhým a já nestačím zírat, jak kvalitně svoji práci odvádí. Možná, že mě jednoho dne přestane bavit postava mírně labilní, svéhlavé detektivky s bolestnou minulostí a nasupeným výrazem. Zatím ale ne, zatím mě to baví a chci víc. Hlavní postava, tedy Nevinný, mě iritoval a vzbuzoval ve mně sympatie zhruba stejnou měrou. A já jsem za to ve finále ráda, protože o co víc chybělo charisma jemu, o to víc vynikly ostatní postavy. Krásně propracovaný scénář s nečekanými zápletkami. Dobře napsané, zahrané i zrežírované. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Režisér Oriol Paulo mi už v minulosti nie raz dokázal, že to s mysterióznymi krimi vie naozaj veľmi dobre. Avšak v tomto prípade mám už konečne pocit, že svoj projekt dotiahol do úplnej dokonalosti. Nádherne vyskladaný príbeh, ktorý sa síce na prvý pohľad tvári veľmi zložito, najmä z dôvodu spletitosti vedľajších liniek a ich rozmanitých cestičiek naprieč konaním hlavných postáv, no vždy sa krásne, postupne  a tiež logicky všetko vysvetlí. Koniec parádny. Vlastne ide o taký všehochuť guláš, ktorého výsledok poteší každého fandu temnej kriminálky - pútajúca atmosféra, sympatické postavy, drsné scény, romantika, emócie, nahota..... Je tu všetko a všetko to funguje. Neviem si predstaviť, že by som nedal plný počet hviezd. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už úvod a představení "hlavního" hrdiny je zábavné a originálně pojaté ale to je teprve začátek, který dost klame tělem. Pak přicházejí věci, které nechápe ani hrdina ani divák. Vše skončí v nejlepším a přestože by divák u druhého dílu čekal přímé navázání, dojde k prezentaci další postavy, která s původním dějem na první pohled nemá nic společného. Později do sebe začne vše krásně zapadat, postavy diváka baví a nestačí obdivovat, jak i ta nejmenší, vedlejší zápletka, zapadá do celkového vyznění. Jedno ze závěrečných doznání je možná moc navíc, ale nijak to nekazí výsledný dojem a "Nevina" je jeden z nejlepších thrillerových seriálů co jsem viděl a nejen že vyniká výborným scénářem a skvělými herci, dokonce i parádně vypadá a to není tak úplně obvyklé. Překvapení a to velice příjemné. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama