Reklama

Reklama

Píseň ohlašuje pomstu

  • Španělsko O’Cangaceiro (více)

Obsahy(1)

Cangaçeiros jsou brazilští bandité, kteří žijí i ve vesnicích v oblasti Agua Branca. Vesničany mlčky trpěni, trnem v oku jsou však místnímu guvernérovi Brancovi spolčeném s Američany, kteří chtějí z této oblasti obyvatele vystěhovat a začít využívat bohatá naleziště ropy. Vojáci, které na cangaçeiros poslali, byli pobiti. Nezbývá, než se spojit s nejsilnějším banditou, zvaným Vykupitel, aby na základě podlé dohody pomohl oblast vyčistit. O pravém smyslu akce nemá ani ponětí a když boje skončí, čeká jej překvapení... (novyto)

(více)

Recenze (36)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Před každou akcí cangaceiros předchází píseň, ohlašující jejich pomstu. Motiv používaný ještě hodně dlouho po uvedení tohoto snímku. Název ´cangaceiros´ je portugalský název pro psance a historicky skutečně existovali, takže tento snímek o nich pojednávající není žádným výmyslem. Kostýmy zde použité jsou do sebemenšího detailu věrné. Příběh je převážně konverzační, ale k nějaké té akci tu samozřejmě také dojde. A tak pro mnohé může přijít zklamání, neboť se nejedná o spaghetti western plný akce, brutality a hromady mrtvol. Tady je hlavním tahounem děj pojednávající myšlenky a činy cangaceiros. Snímek tedy ocení snad jen filmoví fajnšmekři, kteří se nedívají jen na akční sekvence westernového žánru. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

„Olééé“...to si nespievajú iba futbalový fanúšikovia, ale aj brazilskí banditos, ktorí ohlasujú pomstu. Ich vodca je v úvode vykreslený ako riadny čudák, čo filmu veľmi nepomohlo, no postupne s jeho silou rastie aj pôsobivosť filmu. Hudobný motív , ktorý tu mnohí užívatelia ospevujú, nie je vo filme používaný tak často, ako som si myslel. Netypický western z Brazílie má niečo do seba, ale v dobe jeho vzniku bola jeho pôsobivosť určite väčšia. Filmu by viac sedel trochu drsnejší look, ktorý sa viac prejavuje v druhej polovici filmu. Váhal som nad hodnotením, ale mám pre westerny slabosť, preto slabšie štyri. 70%. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek. Hodně kritický a nadčasový. Možno právě úproto je některými odsuzován jako politická agitka z éry komunizmu. Z mládí jsem si dlouho připomínal píseň Olé o Cangaséros, která byla ve své době obrovským hitem. Píseň je velmi působivá, zejména když ji zpívá velký sbor. Dnes po létech se mi dostalo do ruky DVD s tímto filmem a rád jsem si doplnil svoji filmotéku o kvalitní snímek z pro nás dodnes exotického prostředí, byť se Brazílie jako pořadatel MS v kopané pasuje na civilizovanou zemi. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na margo Piesni ohlasujúcej pomstu som v mladosti počul pár pozitívnych ohlasov a chytľavý ústredný popevok mi je tiež dôverne známy. Samotný film som však nezaťažený nostalgiou prvýkrát videl až v roku 2010 a bol som nemilo prekvapený... blbučký scenár, antipaticky pôsobiaci hlavný hrdina s pozoruhodným afrom na hlave, u ktorého sledujeme premenu z naivného a pravdepodobne aj zoofilného vidieckeho prosťáčika v náboženského fanatika a vzápätí v presne mieriaceho pištoľníka a krutého banditu, herecké výkony asi tak na úrovni Villaggiových fantozziovských komédií a bojové scény s úbohou choreografiou... O' Cangaçeiro je proste jeden z tých horších speghetti westernov a popularita, ktorú si táto snímka získala na našom území zrejme vyplynula z toho, že ju vysielali v TV za komančov, keď si našinec nemal veľmi z čoho vyberať a bol vďačný za každý západný film, ktorý k nám prenikol... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten začátek byl silně rozpačitej. Nejdřív téměř zoofilní láska ke krávě, pak fanatickej šílenej kněz s vykulenýma očima a obrázkovým příběhem jak od Miloše Nesvadby a pak to jeho spasitelské putování. Ale jakmile se z něj stal pravej cangaceiro s pořádným zdobeným kloboukem, rozháranejma vlasama a pořádným knírem, dostali jsme nezapomenutelnou postavu. K tomu musím pochválit hudební složku filmu (a to nepočítám jen to vaše Olé..., ale i všechny ostatní písně a melodie). Ale jinak teda nic moc. Přestřelky amatéřina, postavy a děj taky taková znouzectnost, ale prostě to jde vše stranou a mě v hlavě furt zůstane Espedito a jeho padoušské charisma. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu mnohokrát zazní podmanivá píseň O Cangaceiro, u nás později proslavená skupinou Kučerovci. (novyto)

Reklama

Reklama