Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie s prvky černého humoru. Děj filmu je jednoduchý. V jednom domě jsou v jednom patře dva byty, ze kterých mají ve stejný den a hodinu vyjít dva průvody – svatební a pohřební. Tato základní situace se stala východiskem řady gagů a nečekaných komických situací, do nichž se dostávají jak svatebčané a pozůstalí, tak jejich příbuzní. (raininface)

(více)

Recenze (4)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Marná a křečovitá snaha pozvaného baviče uvést svatební společnost do správné atmosféry. Naprosto kouzelný je Michel Bouquet jakožto otec svatby, čili naprosto odlišná role, jelikož obyčejně ztvárňuje záporáky. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Film, kde neustále něco nebo někdo padá, tříští se a špiní se - ale přesto bych se zdráhala označit jej jako crazy komedii nebo grotesku. Všechno se děje sice v neskutečné frekvenci, ale působí to pořád tak civilně, že člověk pocítí spíš lítost a sympatie (k naprosto nesympatickým postavám), než by pukal smíchy. Až děsivý počet postav i předmětů je skvěle zrežírován. Chvilky černého humoru také potěšily. Hezké. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Dost divná a nepříliš povedená hořká komedie, kde skoro nikdo s nikým nemluví, každý na druhého jen otráveně, nebo zoufale civí, děj v podstatě nestojí za řeč, pasáže s vozíčkářem jsem nepobral, jediné co by stálo za vyzdvihnutí byly ty obskurní nehody, ale film samotný se jimi o moc nevylepšil. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

V čs. filmové distribuci uvedeno roku 1976. Sympatická role pro Michel Bouqueta jako Claude Reverson, profesionání bavič. Režie Michel Berny ()

Reklama

Reklama