Reklama

Reklama

Mondo cane

  • angličtina A Dog's Life (více)

Obsahy(1)

Italský dokument Mondo cane byl natočen s úmyslem šokovat běžného západního diváka a jeho styl bývá často přirovnáván ke stylu exploitation filmů. Jeho tvůrci se vydávají zkoumat odlišné kulturní zvyklosti zapadlých společenství a divošských kmenů, a divákovi se tak nabízí nezapomenutelné seznámení například s psími, hadími nebo hmyzími restauracemi či unikátní pohled na náboženské hnutí cargo kult. (kiddo)

(více)

Diskuze

jaklee

jaklee (hodnocení, recenze)

Tomuto hovorím cestopis!  Nech mi niekto vysvetli prečo je tento dokument taký podceňovaný aa kontroverzný?? Krutý, šokujúci? WTF? Tak to sú potom aj dok. filmy Pala Barabáša, tám tiež sa domordci živia lovom a on vtedy nevypína kameru. Pokial nejaký dokument. film neukazuje zabíjanie alebo znásilňovanie ľudí tak na tom nevidím nič šokujúce(preto ma viac hocikedy šokujú tv noviny).  A vegetariani plus konzervatívci by si mali uvedomiť že hospodárske zvieratá sú jednoducho mäso a bohužial existujú v niektorých kultúrach trhy kde zabíjajú a jedia psov pre mäso, nie pre radosť krvi a mučenia. No ale tento film samozrejme nie je len o tom, to by bol moc plytký. Poukazuje skôr na zvyky rôznych kultúr, rozličné spôsoby chápania čo je bizardné a čo nie, či kontrastné chápanie smrti zvierat a etiky.

Marquis

Marquis (hodnocení, recenze)

spousta lidi si na ten dokument stezuje, ale ja jsem rad, ze ta doba je zachycena,. Kde by jste takovy zabery pohromade videli? To byla realita natocena vsude mozne a super ze nic neskryvala. Kdyz se mrknete na cestomanii, tak mi vzdycky pripadne, ze mi ukazuji jenom atrakce pro nemecke turisty. Kurvy, drogy, zlodeji, ksefty, mrdacka, nasili, strach.... to patri taky k zivotu v cizim velkomeste a z tohoto dokumentu to jde i citit.

Reklama

Reklama