Reklama

Reklama

Země a krev

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Said desítky let úspěšně zaměstnával propuštěné vězně a mladé trestance na pile v Ardenách, ale teď ho čeká nemilá návštěva od drogového kartelu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

bourec 

všechny recenze uživatele

Livingvřed je vážně debil.Ale to neva.Ona je hluchoněmá kráva,a Livingvřed je blbej debil.Film je hodně slabej,ale tohle bych do komentáře nikdy nenapsal,protože mám alespoń kus mozku.Takže začátek něco navodí, pak se to posune do pily v lese,a začne hromadění pitomejch scén, a provařenejch klišé.Tohle je fakt jen na zabití času, nic víc.40%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chlapík vlastní pílu niekde vo francúzskych lesoch. Jeden zo zamestnancov mu tam dovlečie drogový problém, vzápätí dorazí z mesta černošský gang. Majiteľ píly má proti ich samopalom starú brokovnicu, všetky tie mechanizmy na píle, káľačku vhodnú na štiepanie metrovice i chrbtíc, LKT-čku do súboja s SUV Mercedesom a ťažného koňa, ktorý takého sfetovaného mestského sráča rozdrapí napoly aj s adidasovými teplákmi... Obstojná jednohubka v tradícii Gabinovho Heroínu. Síce zďaleka nie tak dobre vystavaná, ale riadne brutálna a má to len hodinu a štvrť. Navyše, mám tento typ filmov rád, preto sa mi páčil napr. aj posledný Rambo. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(20%) Earth and Blood – opravdu divný název filmu a ještě divnější je jeho obsah. Proč to ale okecávat? Tohle se od Netflixu vůbec nepovedlo. Nejen, že je to velká nuda …. Je to také dost chladné, postavami unuděné a bez žádného děje či charismatických postav …. Ještě tak zpočátku se tu seznamujeme s rádoby hlavním hrdinou – nějaký ten nástřel jeho osoby, osudu atd tu je, ale pak už není o co stát. Najde se tu pár vyvražďovacích scének, které ani za pozornost nestojí. Nějaká ta uřízlá ruka na pile, zaseknutí sekery do těla protivníka atd. Herci, resp. neherci – to též nebyl pěkný pohled na ně. Chápu, že je to nízkorozpočtové, ale i tak je to naprostá zbytečnost. A to má tento skvost bez závěrečných titulků cca jen 75 min a jak to bylo dlouhé …. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Režisér Julien Leclercq, mající za sebou docela zajímavé filmové kousky, se tentokrát se svým temným thrillerem rozhodl zajít do neznámých vod a nedá se říct, že neúspěšně. Pro fanoušky tohoto žánru je to však docela šok a ne každý to dokáže strávit. Scénář je neoriginální, tudíž velice známý, jen neobvykle zpracovaný. Akční popcornová zábava se tentokrát nekoná. Po dějové stránce tu máme nějakého Saïda žijícího na vzdálené pile se svou hluchoněmou dcerou Sarah. Jednoho krásného dne zjistí, že jeden jeho mladý zaměstnanec, právě na jeho pile, schovával ukradený kokain. A samozřejmě netrvá dlouho a objevuje se majitel s jasným požadavkem. Obléhání pily je poté tímto započato. A to je vše. Nic víc, nic míň. Dalo by se i říci, že by mohl být takovýto námět převzatý z leckterého westernu. A možná právě v tom je i onen neobvyklý zádrhel, neboť atmosférou se tento snímek hodně podobá spaghetti westernu. Po celou stopáž má tak nepříjemně pomalé tempo, až z toho vyznívá dojem, že se režisér snad snažil zabřednout do artových vod. Dějový vývoj se tedy vyvíjí pomalu, avšak skutečně v napnuté temné atmosféře. Pomalé záběry, čekání na akci a následná brutalita v celé své ryzosti. Ano, k onomu nevyhnutelnému tedy chvíli trvá, ale stojí to za to. Co filmový záběr, to obrazový skvost. Výprava mrazivá, a to by ani jeden neřekl, že se jedná o nízkorozpočtový snímek. Pomalu se vlnící mlha v horách předznamenává tajemno a strach z neodvratitelných věcí. Desaturovaná atmosféra silného deště plná šedých a nahnědlých břidlicových odstínů vyznívá strašlivě fádně a vyvolává nepříjemný pocit. Protáhlá expozice má hlavně význam ve vývoji nečekaného. Diváka to drží v napětí, co se bude následně dít. Náhlý prudký závěr potom přijde tak nečekaně, že mnohý divák, kterému se podařilo se plně dostat do hloubky celého konceptu, takřka nemá šanci ani chytit dech. Nejedná se tedy o nějaký velký film plného rozjařeného očekávání. Je to film skromný, ale v té vyšší velikosti. Zajišťuje konstantní podívanou udržující si diváka na maximum po celou dobu stopáže, která nemá ani hodinu a půl. Venkovský divoký západ s bojem o přežití v obléhacím filmu, jaký tady ještě nebyl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Julien Leclercq má svůj styl a jeho film jsou drsné, temné, odtažité a bohužel trochu zdlouhavé. Stejně tak tomu je i v tomto případě, který je takovou komornější verzí posledního Ramba. Umírající hrdina se náhodou dostane k drogám, které patří partě francouzských přistěhovalců a udělá vše pro to aby ochránil svou dceru. I přes minimální stopáž se film dost táhne a pokud někdo v druhé půlce čeká pořádnou vyvraždovačku, ani té se nedočká. Pár mrtvol a krve se objeví, ale pro akční fandy to je málo. Přesto ale film neurazí a komu nevadí pomalejší tempo, možná si film i užije. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama