Reklama

Reklama

Nebezpečné lži

  • USA Dangerous Lies
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Starý bohatý muž zemře a odkáže svoje sídlo nové opatrovatelce. Vtáhne ji tak do spletité sítě nedůvěry, podvodů a vražd. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Na první pocit je to takový nezáživný. Celkově se však jedná o rafinovaný, napínavý, rychle utíkající přímočarý drama, který závěrečným vygradováním vyvolal velmi příjemný pocit. Nevím teda jestli to bylo tím filmem, nebo tou hromadou čokolády, co sem k tomu sežral... Ale každopádně mi pak bylo fajn. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Nech si hodí diamantom každý, kto si nemyslel, že z tohto filmu bude typický horor, kde dom šikanuje svojich nových majiteľov. Žáner "Horor" a celé prezentovanie filmu pred jeho premiérou beriem ako konco-aprílový prank, ktorý ma nachytal. Vzišla z toho mierne Thrillerová Dráma, ktorá mi zvláštnym správaním pripomínala film Uteč z roku 2017 a všetci, čo to videli vedia, ako sa to skončilo. Ako Dráma to však fungovalo, aj napriek pár stupiditám a nelogických situácii. Celkom často sa tam niekto z ničoho nič objavil, akoby sa teleportoval (to mal byť ten horor?). No malo to celý čas čo ponúknuť a tie rozhovory ma naozaj bavili. Pri Netflixe úctyhodný štandart. Namiesto "Horor" tam však patrí "Dráma" :) 7/10 (Videné 12.5.2020, Originálne znenie) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Nebezpečné lži, coby další přírůstek z Netlfixu … Hmm, ani nevím co k tomu říci … Vyloženě nekoukatelná záležitost to není, ale přesto je to celé takové obyčejné, ohrané, bez napětí a pořádných žánrových aspektů. Žánrem to opravdu nemohu nikam zařadit. Jako thriller to působí dost nudně a bez nějakého náboje. A jako horor už vůbec ne – nevím proč je to zde napsané, ale co už … Z herců mě zaujala jedině hlavní hrdinka, která jako jediná jedná aspoň z poloviny logicky, i když ke konci i její postava jde totálně do háje a to nemluvím o jejím příteli, který se chová jako idiot od začátku. Ostatní herci nic moc. Rozuzlení ke konci přišlo, ale bylo to takové předvídatelné a chabé. Má to aspoň jeden menší zvrat, který se mi celkem líbil, ale tím to končí. Neříkám, že jsem se u toho vyloženě nudil, ale kdyby tento film nevznikl, nic by se nestalo. Jsou horší snímky, ale i daleko lepší – a to i s ohledem na tento obdobný nízkorozpočťák. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost této zápletky je opravdu mizivá, ale budiž, to bych ještě zkousnul. Nezkousnu ovšem žánrové zařazení filmu, protože se v žádném případě nejedná o horor a thriller to připomíná jen vzdáleně. Navíc zprvu sympatické postavy se začnou chovat úplně debilně, až si říkám, kde je vlastně práh manželské tolerance - zřejmě by přesně mířený kopanec do manželovi prdele byl brán jako rasismus. Záporák byl fajn a dům opravdu pěkný, takže dávám dvě hvězdy a více se k tomuto snímku vracet určitě nebudu - 35%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nekrvavý a v televizním syžetu natočený thriller z výrobny Netflix, co se dopouští jistého překombinování zápletky, potažmo celého dějství. A to je na tomto počinu právě zajímavé, neb to jitří diváckou zvědavost, která dostane nemalý prostor. Divák je nervózní, co z celé té skládačky klamu, podivných náhod i podivných úmrtí nakonec vzejde. Mladému manželskému páru znenadání do klína spadne nezanedbatelné jmění po muži, jemuž drahá polovička z páru byla pečovatelkou. A zadělá si tím na problémy. V domě po starém zesnulém muži pár najde ukrytou solidní finanční hotovost, kterou neohlásí, do toho se objeví úskočný realitní makléř, co má nezvyklý zájem o odkoupení nemovitosti, tajemná právnička přiskotačí s překvapivou závětí a policejní vyšetřovatelka neskrývá své podezření a důležitým střípkem do mozaiky je i nález diamantů u další mrtvoly v domě. Na realizaci filmu se sešli dva zkušení televizní tvůrci, režisér Michael M.Scott a scenárista David Golden, a je znát, že je jim bližší konverzování než akční manévry. Prostor dostala herecká sestava nižší svítivosti na čele se sympatickou Camillou Mendes. Ta musí krotit hrabivé záměry svého muže Jessie T.Ushera, zajímavé herecké položky představuje Sasha Alexander jako vyšetřovatelka, Jamie Chung jako vnadná právnička a Cam Gigandet jako makléř. S herci tedy nevyvstal problém. Scénář ovšem už obsahuje nedomyšlenosti a jisté díry, což se projeví v samotném vyhroceném a překotném finále, v němž se hodně překombinovaně vysvětluje, jak se to celé vlastně mělo, některé dějové fragmenty však ale zůstanou přece jen nedořečené a nedopečené (např. vehementně podezřelá minulost manžela). K duhu filmu jde jeho vytříbená technická stránka, která se vzpírá lacinému rozpočtu, a také to, že určitou otřepanost námětu vydává za rafinovanost až originalitu, načež obratně využívá až do finále diváckou zvědavost, která víceméně statické televizní pojetí žene kupředu. 7/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V čase 31:11 je možné nad cestou vidieť vlak SkyTrain. V skutočnosti na tejto ulici (Pender & Homer) žiaden vlak nepremáva. (JADIM)
  • V čase 28:17 do Leonardovho (Elliott Gould) domu prichádza koroner (angl. coroner), no od r. 1976 Chicago nemá koronerov, ale tzv. "medical examiners". (JADIM)
  • Natáčelo se od 29. dubna do 28. května 2019 ve městě Vancouver v Kanadě. (SONY_)

Reklama

Reklama