Reklama

Reklama

The Death of Adolf Hitler

(TV film)
Velká Británie, 1972, 107 min

Obsahy(1)

Britský televizní film popisující poslední dny Adolfa Hitlera před jeho smrtí 30. dubna 1945. Vůdce musí bezmocně přihlížet, jak se jeho tisíciletá říše hroutí a současně ho zrazují jeho nejvěrnější spolupracovníci a přátelé. Propadá záchvatům zuřivého šílenství, má hrozivé vidiny ze svého mladí, kdy musel žít ve vídeňských kanálech mezi krysami, a pomalu se chystá odejít … Film je pečlivě vybudovanou a vygradovanou ukázkou Hitlerova šílenství a jeho nenávisti vůči světu - a zejména hereckým koncertem výborného Franka Finlaye v titulní roli. (mahler)

(více)

Diskuze

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Jak jsem napsal v komentáři - Není to ani valečné, ani moc dokumentární ani dramatické. Je to prostě jiné než ostatní filmy o Hitlerovi - krysy v kanále + pár dalších scén byly noční můry a vidiny člověka který to notně neměl v hlavě v pořádku (sice jsem film viděl už dávno ale přirovnal bych to ke scéně z Obsluhoval jsem anglického krále kde si hlavní hrdina představuje že souloží s Hitlerem. Můj obsah tedy nejsou historická fakta ale obsah filmu.
Jinak nikdy jsem Hitlera nestudoval podrobněji, ale přesto citováno z Wikipedie (a koneckonců i z několika odborných publikací) :
... v roce 1908 se podruhé pokusil dostat se na Akademii, tentokrát ho ale ani nepustili k přijímacím zkouškám. Hitler byl tím natolik zklamán, že opustil i těch pár přátel které měl a odstěhoval se z ubytovny. Chvíli bydlel v pronajatém bytě, ale příštího roku mu došly peníze a skončil na ulici mezi bezdomovci...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

dopitak

dopitak (hodnocení, recenze)

tady jen poznámku k mahlerovu obsahu: o Hitlerovi jsem trochu něco studovat na diplomku, ve Vídni pokud vím studovat, ale že by na tom byl finančně až tak špatně (krysy v kanále), to jsem neměl ani páru...

Reklama

Reklama