Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serjožovi bylo 6 let, když Němci popravili jeho matku a bratra za spolupráci s partyzány. Stalo se to v Kalužské oblasti na podzim roku 1942, kdy ho před smrtí zachránila sousedka. Vystrašený, promrzlý a hladový Serjoža bloudil po lese do chvíle, než ho našli rozvědčíci vojenské jednotky pod vedením velitele Kuzněcova. Serjoža tak přinesl mezi vojáky novou naději a nechal je aspoň na chvíli zapomenout, že jsou ve válce. (Issaden)

(více)

Recenze (6)

Fr 

všechny recenze uživatele

„A KDO SE TADY O NĚJ POSTARÁ?“… „JÁ, MY VŠICHNI! “…   Pravda. V těhle časech koukat na ruskej válečnej film, zavání trochu bizárem. Ale… je to taková neškodná klasika - malej parchant si získá sympatie (srdce) vojáků pluku. Ten úvod je dlouhej, vlastně ne jen ten úvod, takže celkem nuda. Asi bude záležet na tom, jestli čekáte válečnej film (byť s malým klukem), nebo se chcete nechat dojímat tím, jak ho ti okolo „žerou“- Nebo uronit kroupu nad zničeným šicím strojem (to je pro cyniky…). A tak Serjoža Aleškov najde otce, ten zas ženu a tím Serjoža matku. A žili šťastně, dokuď… No, každopádně myslím, že z něho vyrostl dobrej komunista!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Díky svý velikosti, všechno přežiju.   ///  Thx za titule „braxi“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Časy se mění. Tehdy bojovali vlastenci proti fašištům, dnes bojují fašisti proti vlastencům. Upřímně, po polovině se mi při sledování udělalo ŠPATNĚ a musel jsem to vypnout. To co jsem stihnul vidět bylo plné nedotahů, přetahů, ruské velkodušské rádobypompéznosti, a hlavně, NIKDE ŽÁDNÝ ALKOHOL! Zkrátka propaganda. Ten chlapeček hraje docela hezky, ale když si ho představím o pár let staršího tak vidím Čonkina. Přidávám jednu hvězdu za krásnou sestřičku. ()

Lord_Denvil 

všechny recenze uživatele

Film je inspirován skučným příběhem Sergeje Aljoškina. Ve filmu je však vynecháno, že ještě než stal „synem pluku“, tak nějakou dobu pobýval u partyzánů. Jako příslušník 142-ho gardového pěchotního pluku byl nejmladším účastníkem bitvy o Stalingrad. Za záchranu velitele a štábu pluku dostal medaili „Za vojenské zásluhy“. Po válce se vystudoval práva a pracoval jako vyšetřovatel a prokurátor. Kvůli událostem v dětství, bohužel, měl oslabené zdraví a tak zemřel ve veku 53 let (v roce 1990). ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Taká obdoba československého filmu Práče , len tu to nebolo v tyle, ale priamo v bojovej jednotke. Ako film to je pre pripomenutie, že i k takýmto udalostiam dochádzalo a sám z rozprávanie viem, že v Červenej Armáde boli spolu otec so synom, ktorému snáď bolo niečo okolo 10 rokov. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama