Reklama

Reklama

Fire (Pozar)

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2020, 10 min

Režie:

David Lynch

Scénář:

David Lynch

Recenze (6)

PKD 

všechny recenze uživatele

Prostě Lynch. ;-) Ovšem tentokráte zajímavější, než některé jiné jeho minifilmy. Vyjma -Co udělal Jack- samozřejmě. Zajímavá hudební složka. Obyčejně na tyto orchestrální experimenty moc nejsem (vím o někom, kdo ano), ale v Lynchovi je i tato věc, tak nějak jiná. A pro mě, zdá se...přijatelnější, než u jiných režisérů. A ano, čb styl prostě Lynchovi sedí. Červíka (či co) někdo na jutub, vtipně přirovnal k dítěti v Mazací Hlavě. A proč ne? :) Pro mě je to jednoznačně hl. star celého filmíku. Já sám jsem to tam přirovnal k autorově vlastní mysli. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Lynch vytvořil soudný den. Atmosférický, podmanivý, výtvarně vyhraný a dost... no prostě lynchovský. Rozhodně je to jedna z jeho nejlepších věcí po roce 2006 - spolu s What Did Jack Do?, Bug Crawls, Early Experiments a i Blue Green. Silné 4*, k té páté hvězdě mi přece jenom něco chybělo. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Absurdita je to, čo sa mi v živote najviac páči." "Myslíme si, že rozumieme pravidlám, keď sa staneme dospelými, ale to, čo skutočne prežívame, je ochudobnenie fantázie" dva citáty od Davida Lyncha, ktoré ma trochu posunuli k obsahu po pozretí filmu. Jeho dlhých 10 minút. Prediera sa k vám akýsi červík. Atmosféra je horúca. Žeby niekde v ľudskej mysli? Fire (Požar) - Požar ako pocta poľskému skladateľovi? Veľa otázok a málo odpovedí. Taký je celý náš život. Sme schopní uchopiť len malý kúsok poznania sveta. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Klasicky těžko pochopitelné, ale když si pod tím představíte příběh jednoho živlu, tak to jde nějak vstřebat. Ikdyby jen kvůli podmanivé hudbě, tak si to stojí za to pustit a zkusit pochopit o co vlastně jde. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Lynch je proste pán, tie jeho predošlé somariny dali zabrať. Ale toto bolo vytvarnicky fajn a poriadne pochmúrna hudba urobila svoje. Zase to ale nemalo hlavu ani pätu. Proste Lynch. Dokoncia vie aj češtinu, keď ten názov nieje len preložený. 3* ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Lynch sa zjavne prihovára českému publiku, no zabúda pritom na diakritiku, možno preto, aby nevydesil to americké. Audiovizuálne to vyzerá lepšie ako iné jeho kúsky roku 2020. hudba je znepokojivá a zámer znova nejasný. Vizuál pripomína plátno s nakresleným obrazom, do ktorého sa prehryzie, dajme tomu, démon, ktorý mi však pripomína hovno zo South Parku. Kombinácia rôznych vizuálov alebo dojmu použitia rôznych vizuálov je na tomto surrealistickom počine osviežujúca, no divákovi neznalému hľadať skryté významy alebo len nechávajúcemu sa unášať režisérovými nezmyslami to veľa nepovie. David Lynch si jelene predstavuje naozaj zvláštnym spôsobom. ()

Reklama

Reklama