Samehada otoko to momojiri onna

Shark Skin Man and Peach Hip Girl

Mysteriózní / Akční / Thriller / Komedie

Japonsko, 1998, 108 min

Katsuhito Ishii

Černohumorná gangsterka ne nepodobná filmům Gaye Richiho nebo Tarantina. Skupinka pošahaných gangsterů sleduje zrádce, který je okradl o "firemní" peníze. Ten na své pouti narazí na nesmělou dívku, která s k němu přidá. Film je plný zvláštních figurek (mezi moje favority patří zabiják, který sleduje stopu čichem a vypadá přitom jako glum a v další chvíli se zachová přesně jako Kocour z Červeného trpaslíka:-), netradičních situací a hodně divného humoru. Škoda jen, že se o žádné z hlavních postav téměř nic nedozvíme. Místy mi to celé ne úplně sedlo, ale těch míst je dost málo a klady jasně převažují nad zápory.(18.1.2007)

Davam ctyri hvezdy, ale k peti nemam daleko. Mozna uz jsem podobnych yakuza/gangsterek videl prilis a tak jsem nebyl tolik prekvapen. Nicmene jinak jsem celkem nadsen - skvele obsazeni, vtip snoubici se s poetictejsi polohou kterou dokresluje podle meho paradni kamera. Molotov zpravne pripomina Richiho a Tarantina. V plejade roztodivnych postav me zase zujala figura najemneho vraha s prisernym outfitem a afektovanym hlasem jehoz postava prozije ve filmu zajimavy vyvoj. Jeste jednou pripomenu moje oblibene herce Tadanobu Asana, Ittoku Kishibeho a Susumu Terajimu, cely pribeh jako by jim byl usit primo na telo.(28.7.2008)

Na tenhle film jsem narazil na Festivalu Fantazie v Chotěboři. Chlapíka pouze ve spodkách s kufrem plným peněz nahání yakuza, které ten kufřík původně patřil. Skoronaháč narazí na stydlivou dívku, která se od něj ale nechce hnout, protože právě utíká od svého nechutného strýčka. A tak prchají spolu. Z filmu přímo prýští očividná snaha napodopobit americké gangsterky plné "tarantinovských" dialogů, hlášek a šílených situací. Křečovitá snaha být "cool", drsný a krvavý. Semtam se to povedlo, většinou ne. Je to divný film, zmatečný, vůbec ne originální a hlavně často trapný snahou napodobit něco, co není Japoncům vlastní. Nebo alespoň ne tvůrcům tohoto filmu.(11.7.2010)

Yamada!! Yamada a číchající gangster!!! Tito týpci drželi tuto gangsterku nad vodou, jinak by to bylo docela o ničem. Ve filmu bylo hodně postav, o kterých sem se nic nedověděl. Některé záběry taky nebyly příliš povedené. :( 60%(27.1.2010)

Minimálně za Yamadu a sympatickou Toshiko si tenhle snímek, který sráží množství zbytečných bezobsažných "tarantinovských" dialogů, *** zaslouží.(11.7.2010)

Vtipné, rýchle, trefné. Banda bizardných postáv vytvára veľmi príjemný, extrémne rýchlo odsýpajúci sa snímok. BTW nápad s openingom sa mi veľmi páčil, cool hudba.(18.1.2010)