Reklama

Reklama

Zmizím ve tmě

(seriál)
  • USA I'll Be Gone in the Dark
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Nový dokumentární seriál z produkce HBO, inspirovaný bestsellerem Michelle McNamarové s názvem I'll Be Gone in the Dark: One Woman's Obsessive Search for the Golden State Killer. Novinářka McNamarová byla odhodlána vypátrat brutálního psychopata přezdívaného “zabiják ze zlatého státu," který v Kalifornii na sklonku 70. a počátkem 80. let minulého století zavraždil deset lidí a znásilnil 50 žen. Poté více než tři desítky let úspěšně unikal policejním složkám i nejlepším detektivům z této oblasti. V úterý 24. dubna roku 2018 sacramentský úřad šerifa zatkl bývalého policistu Josepha Jamese DeAngela před jeho domem na předměstí. K dopadení nechvalně proslulého sériového vraha jim pomohla analýza vzorků DNA, na jejímž základě byl muž následně obviněn z řady zločinů. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Motherlovebone 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně nastavovaná bída. Mít to 4 díly, tak je to skoro cajk. Příběh o Mišel, která našla walkman a byla posedlá myšlenkou, že dokáže řešit kriminální případy. Bohužel pro ni si vzala známýho komika, kterej jí umožnil věnovat se zájmům naplno. A tak Mišel (uznávaná v komunitě debilů, co onlajn odhalujou zločiny) píše knihu, která (pokud jste ji četli) rozhodně není bestseller a spíš je to slátanina až sračka.  A zároveň si asi myslí, že policejní vyšetřovatelé s ní spolupracujou,  páč je fakt dobrá. A ne proto, že má slavnýho manžela, kterej zřejmě umí zařídit různý věci. Jinak super dokument o nefunkční rodině, kde matka jede na opiátech zavřená ve svojí ložnici, ze který dlouhý dny a týdny nevychází, buď že tvoří nebo je sjetá. Běžný kontakt se zbytkem domácnosti tak zajistí sms. Von to Patton příležitostně vysvětlil v jednom svym vystoupení, to byly ty tvůrčí muka, co maj přednost i před dítětem, který ovšem Mišel ukrutně milovala. A taky, že jo. Dcerka si může zalistovat ve smajlíkách od mamá, dyž ji přepadne smutek. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak se mi to vlastně povedlo, ale k dalšímu skvělému dokumentu z produkce HBO jsem se dostal bez toho, aniž bych něco věděl o Michelle McNamara. Tuto vřele cestu doporučuji, zážitek totiž bude násobně větší. Kdekdo by čekal, že dokument bude především o vrahovi, ale právě ono obsesivní pátrání autorky knihy sehrálo významnou roli v jeho dopadení. Většina času je tedy věnována jejímu životu, práci na knize a také samotnému pátrání dalších spolupracovníků. Možná to zní zvláštně, ale skutečně to funguje. Výpovědi obětí jsou velmi silné, ovšem z osudu autorky přímo mrazí. ()

Reklama

Modeman123 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše a nekonečná práce střihače tohoto true crimi dokumentu. Ten si zaslouží maximální respekt. Ostatní nikoliv. Vrah je dopaden po čtyřiceti letech na základě modernizovaných DNA testů, nikoliv detektivní práce kohokoliv zúčastněného. Osobní život spisovatelky zde úmistěn absolutně mimo mísu, snaha sloučit život autorky s hledáním zločince a ještě k tomu najít vzájemné paralely v rámci jednoho dokumentu je šílená myšlenka. ()

AloisNeuman 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument. Bohužel zbytečně zdlouhavý. Chápu důležitost zpracování. Ale mohli to udělat jiným způsobem. Dvě třídílné série by byli lepší. Případ a Osobní rovina. Mnoho lidí ta délka odradí . Přitom to stojí za to. Tento případ není tolik známý a jeho důležitost a způsob je neuvěřitelný. A výpověď o tom jaká byla Amerika 70. let. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“I ll be gone in The Dark” je poctou amatérskej detektívke Michelle McNamara, ktorá pátrala po identite sériového vraha, zvaného “Golden State Killer”. Ten by mal mať na svedomí viac ako 12 ľudských životov či 50 znásilnení. Spočiatku som mal obavy, a verím, že aj väčšina divákov mala po odsledovaní prvej epizódy, že sa samotný dokument bude točiť prevažne okolo Michelle McNamara, než samotného prípadu. Lenže ono sa to odstupom času upraví, pričom hlavnou myšlienkou nie je len pátranie po samotnom “sériovom vrahovi”, ale aj iná podstata, ktorú nechcem uvádzať, lebo by sa nebolo možné vyhnúť spoilerom. Skrátka, keď sa Vám podarí vcítiť a chápať o čo tvorcom ide, verím, že väčšina nebude sklamaná. Nenechajte sa odradiť, pokiaľ by ste mali v úvode rovnako skeptický pohľad, ako Ja. Myslím, že z viacerých dôvodov, a to najmä kvôli aspektom, ktoré si tvorcovia zaumienili, tento dokument stojí za vzhliadnutie. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama