Reklama

Reklama

Až na Měsíc

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný muzikál o dívce, která si postaví kosmickou loď a vydá se hledat mytickou měsíční bohyni. Režie se ujal legendární animátor Glen Keane. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia a spočiatku aj zaujímavý príbeh, ale zhruba od polovice už sú to len také čínske haluze v žiarivo neónovom prevedení, ktoré absenciu deja a zmyslu nahradia množstvom otravných pesničiek. Tým nepomáha ani to, že na NF má film špičkový dabing a tie songy sú prespievané naozaj perfektne. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vypadá to tak, že Netflixu po veľmi dlhom čase sa podarilo vyprodukovať v kategórii celovečerný anime niečo také, za čo sa nemusí hanbiť. Téma „Over the Moon“ je vážna (prekonanie bolesti malého dievčatka, čo spôsobila strata matky), ale tvorcovia sa snažia to „zjednodušiť“ tak, aby to bolo stráviteľné pre najmenších. (Mám taký pocit, že niekde cieľom bolo to, aby vážnu tému nejako priblížili aj tým najmenším – snaha o vysvetlenie toho, čo sa stalo (keď niečo také v tomto prípade je vôbec možné) .) K tomu vo veľkom množstve použili muzikálové prvky, je tu mix niekoľkých štýlov. Z hľadiska príbehu máme tu všetko – „príbeh v príbehu“, sci-fi a „fantasy“ prvky, boj malého dievčatka sám so sebou, roztomilého zajaca, „zeleného psa“. O tom, že čo je reálne a čo nie (cesta na mesiac s vlastnou kozmickou loďou – nápad použitia magnetov inak dobrý) tu nemá zmysel diskutovať. V konečnom dôsledku to výsledok nejako neovplyvní. A keď už výsledok – ten nie je zlý. Máme tu vývoj charakteru, zaostrenie na „rodinné“ vzťahy ako aj klasický odkaz – na to, aby sa niečo zmenilo, prvý krok musíme spraviť (vždy) my. Pre mňa najlepší anime, čo Netflix zatiaľ vyprodukoval. A ešte som nespomínal hudbu, ktorá je nakomponovaná viac ako dobre. Avšak sú tu aj slabiny. Medzi nimi patria nevyužité potenciály „mesačného sveta a ich postáv“, občas nevydarená práca s postavami ako aj výskyt pasívnejších scén. Z mojej strany zatiaľ známka „veľmi silná trojka“, ale nie je vylúčené, že postupom času sa to vyšplhá na „slabšiu štvorku“. P.S.: S veľkou pravdepodobnosťou k tejto „rozprávke“ sa ešte vrátim. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pohádka s pěknou animací, která nejspíš cílí na menší diváky, respektive divačky. Příběh je přímočarý a jednoduchý jako facka. Jelikož nejsem fanouškem zpívaných pohádek, a když už, tak velmi skrovným zastoupením, moc jsem si to neužil. Postrádal jsem v tom pevnější konstrukci příběhu, který mi přišel, dokonce i pro malé diváky, spíš hloupý. Zásadnější události na začátku a konci filmu vyplnil nesmyslný, kýčovitý a fantasticky přepálený barevný balast. Jak už to zkrátka u východních tvůrců bývá, okázalé hudební show, plné světel a laserových efektů, se nevyhnuly už ani pohádkám, což mi dost vadilo. Závěr už je jen čistá citová "vydíračka", takže se to snaží tvůrci alespoň zachránit slzami citlivých diváků, kterých se najde určitě dost, a celkový dojem to malinko zachrání. Za mne však nekompromisní a chladné dvě hvězdy a to ještě přihazuji za nadstandardní dabing, o který se tvůrci původního snímku vlastně vůbec nezasloužili. 35% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Evidentně jsem nepoučitelný, když jsem se po Willoughbyových zařekl, že si animák od Netflixu v životě nepustím. Do Až na Měsíc jsem i tak vkládal nějaké naděje, ale nakonec mě to strašně zklamalo. Hned na začátku samozřejmě musí umřít maminka (to je takové originální téma, v animácích na to jen tak nenarazíte a na myšlenku o smíření se s odchodem milované osoby už vůbec ne, že?), ale tady v tak patetické a vyděračské scéně, že jsem z toho dostal záchvat smíchu. Pak už jsem se za celý film tak nezasmál, ještě mě teda pobavil důvod, proč má ta holka tak divný účes, ale i tahle scéna byla myšlena evidentně vážně... Každopádně v patetickém citovém vydírání tenhle film úspěšně pokračuje dál a zbylá stopáž je tvořena z přehršle otravných písniček, nesympatických postav, pak samozřejmě nesmí chybět nějaké lostomilé ňuňu zvířátko a ještě tu je halucinogenní svět na Měsíc postrádající jakýkoli smysl (kde se tam vzali ti motorkáři? co je ta měsíční civilizace vůbec zač?). Jasně, jasně je to pohádka, chápu, nejsem tak blbý, ale když to nedává smysl ani ve vlastním vytvořeném světě, je to problém. Vůbec celý ten film je neskutečně otravný a patetický. Částečně ho z bídy tahá postava radioaktivního červopsa, který aspoň jednu nebo dvě dobré hlášky prohodil, ale jinak se mi to fakt nelíbilo. Je to jenom typický vyděračský Disney kýč co není od Disneyho... Ale tak třeba je to jenom moje vina, že to nedokážu docenit, co já vím. Slabé 2* ()

LND 

všechny recenze uživatele

Začátek super, ale později se příběh začal ubírat směrem, který je na můj vkus až příliš infantilní. Vlastně vůbec nevím, co si z toho mám odnést. Ani nedokážu říct, jestli byla měsíční bohyně hodná nebo zlá. Želatinový vzhled měsíční říše mi připadal dost odbytý. Tvůrci si mohli dát víc záležet, protože potenciál pro různé srandičky a komické figurky byl obrovský. Jednu hvězdu dávám za úvod na Zemi, druhou za titulní píseň od Phillipy Soo a rap battle při ping pongu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Audrey Wells napsala scénář před svoji smrtí v roce 2018. Tento snímek je jí také věnován. (SONY_)
  • První animovaný film od Sony, který měl premiéru na Netflixu a ne v kinech. (SONY_)

Reklama

Reklama