Reklama

Reklama

Mužné hry

  • angličtina Virile Games (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sportovní / Horor
Československo, 1988, 14 min

Fenomén fotbalu a fanouškovství v černé surrealistické komedii autora, výtvarníka a režiséra Jana Švankmajera. Masakr hráčů s (naštěstí) plastelínovými hlavami, fandění u televize s pivem v hraných sekvencích, i na hřišti v dokumentárních záběrech, a jiné absurdně zábavné, až hororové situace, které divákovi servíruje autor J. Švankmajer, jsou jen pro silné povahy! Sportu zdar a fotbalu zvláště! (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není nad pořádný match a tvrdou hru…já to říkám furt…Jako na jednu stranu jsem se u tohoto bizarního fotbalového zápasu vcelku pobavil, hlavně tedy nad samotným morbidním odstraňování hráčů, ale Švankmajer už natočil i lepší kousky. Každopádně jsem během samotného sledování dostal taky kurevskou chuť dát si vychlazené pivko a nějakého toho panáčka…70% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

S těmi nůžkami to je výborný nápad, vyzkouším to na spolubydlícím, ale asi v noci, aby sebou moc neškubal :-). Nevím, do jaké míry zná Jan Švankmajer fotbalová pravidla, ale kdyby je znal alespoň trochu, věděl by, že při nedostatečném počtu hráčů na hřišti se utkání dohrát nedá, v tomto případě by zápas skončil ještě před half-timem. ()

Reklama

Vlkodlak13 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak asi jeho dílo, které se dá bez újmy sledovat je "Byt" a "Poslední trik..", ty byly i vtipné i když trochu ujeté. Tohle je už ale nechutná a násilnická sr..humusárna. Už radši nemám chuť zkoušet sledovat další jeho díla, protože to je otřesnost. Jasně, i když je to jen plastelína, tak i tak je to nechutné - jednoduše se vyžívá v násilí.. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

U mužných her mne zaujalo především nápadité spojení několika různých materiálů a to schématické kreslené animace, skutečných stadiónových záběrů a fotografií (ostatně i zvuků), hraných sekvencí a loutkových a typicky destruktivních hlínových animaci Made in Švankmajerov. Pointa sedí, humorné to je, gradace nadprůmérná a jako malý bonus nékolik kuchařských tipů (omoč vánoční pečivo v pivu, následně vykroj další z něčího xichtu). No a výhodou je nepochybně i můj veskrze negativní postoj k fotbalu. ()

lsd 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce patří toto k těm uplným vrcholům jeho tvorby(Anderas to popsal dostatečně). Na druhou stranu je to místy přece jen až moc a někdy i trochu samoúčelně přeplácané. Pokud má však tento film zesměšňovat fotbal, což doufám nedělá, tak to by mě trochu urazilo. Můj postoj k fotbalu je totiž hodně pozitivní. Výborný je i hodně černý humor. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno