Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pedantický, skromný, málo vydělávající docent Lašek (J. Somr), otec dvou dospívajících dcer, si nechá od starší dcery vyložit karty, v nichž se předpovídá, že se do něj zamiluje mladá dívka a nejlepší přítel ho podvede. Potrhlý pan docent si myslí, že tou zamilovanou je jeho sekretářka (J. Brousková). Ve chvíli, kdy jí tuto skutečnost rozmlouvá, pomluví jejího skutečného snoubence, také staršího muže. Navíc podezírá svého dobrého přítele Karlíčka (J. Libíček), že chtěl podvést nejen jeho samotného, ale i jeho ústav… Tuhle situaci může napravit jen Laškova žena (M. Myslíková). (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

otík 

všechny recenze uživatele

Děj vlastně úplně o ničem, nebo lépe řečeno o jednom omylu, který vzejde z výkladu karet. Somr s přepodivnými vousy ani milý Libíček nemohou zachránit tuhle černobílou půlhodinku, která rozhodně nijak nepobavila. Hudební spolupráce: František Štajgr ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

...a tvůrci měli myslet na to, že něco tak hloupoučkého na televizní obrazovku nepatří. Zbytečné mrhání časem. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pointa je vcelku zábavná. Ovšem jak správně uvádí kolega níže pan Somr je opravdu štíhlý, což je také unikát vidět. Ne, že by pak ztloustl, ale řekněme, že tak vychrtlý už nikdy vidět nebyl. Má to jen dvacet devět minut, takže je snadné být shovívavý. Je to totiž délka tak akorát. Ani aby to nebylo nudné, ale dost dlouhé na krátkou povídku ze života, kdy každý z nás tisíckrát zažil variaci jiných nedorozumění či zmatků, kterým jsme se s odstupem času smáli. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Somr i Libíček se snaží seč můžou, ale ten socialistický humor z toho trčí jako palec z děravé ponožky. Docent, kandidát věd, který dokončil knihu na které léta pracoval si shání brigádu, aby si mohl zajet k moři, pravděpodobně na Rujanu. To se prostě mohlo stát jen za komančů, kteří si tak vážili lidí, kteří měli odborné znalosti. To jak je tam zdůrazňováno, že je špatné vykládání z karet, to je taky jasné, protože to přece není zábava, ale buržoazní přežitek. Takže nakonec dávám sice dvě hvězdičky, ale pouze za toho Somra s Libíčkem, kteří se fakt snažili. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama