Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film o sousedském teroru, kombinující klaustrofobní napětí s domácím násilím, obsahující značnou dávku lidské tragédie a spoustu černého humoru... Atraktivní čtyřicáetnice Julia prodává byty v jedné realitní kanceláři. Touží po lepším osudu a jednoho dne jsou její prosby vyslyšeny. Poté, co nalezne v bytě po zemřelém nájemníkovi pod dlaždicemi v kuchyni v kufru schovaných 300 miliónů peset, je odhodlána se nálezu nevzdat. Je kvůli tomu schopna čehokoli. Právě tak jako ostatní postavy příběhu. A tak Julii nezbývá nic jiného než čelit hněvu velmi svérázného společenství. Čtrnáct sousedů, v jejichž čele stojí úředník bez skrupulí, čekalo dvacet let, až zemře nájemník z mansardy, šťastný výherce v loterii, když se jejich nadějí zmocnila vetřelkyně... Tak v domě postupně vyvře drama, jehož černý humor uvolňuje místo napětí, pak hrůze a nakonec akci bez zábran, abychom zjistili, že „všichni jsme sousedé, ničemní a ubozí, ale jenom někteří si to přiznáme“. Proslulý baskický režisér Álex de la Iglesia šokuje od počátku své kariéry a pohrává si s těmi nejpokleslejšími žánry. My jsme do naší přehlídky zařadili „odlehčenější“ film. Slabší povahy může občas příjemně mrazit a kromě jednoho přepůleného těla a pár krvavých cákanců se není čeho bát. Zajímavé je sledovat, jak nadaný režisér inteligentně a parodizujícím způsobem využívá znalostí béčkových a céčkových filmů. Prostě lehčí filmeček na sobotní odpoledne... (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (30)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Álex de la Iglesia asi natočil i lepší věci - osobně se mi víc líbí třeba jeho pozdější snímky Balada o smutné trumpetě nebo El bar - ale i Společenství má něco do sebe a stojí za vidění. Námět je podle mě zdařilý, obsazení se taky povedlo (potěšil mě tam Luis Tosar v malé roli policisty), a místy je to celkem sranda. I když scénář se asi mohl odvázat víc - do srovnání se pořád derou Iglesiovy zmíněné pozdější filmy, vedle kterých je Společenství spíš takový slabší čajíček. Btw. tvrdit o Carmen Maura, že je atraktivní čtyřicátnice, je dost mimo, vzhledem k tomu, že jí v době natáčení bylo už 55. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHTĚLA BYCH VÁM NĚCO ŘÍCT. TADY V TOM DOMĚ SE DĚJE NĚCO...DIVNÉHO“....... /// Ve Španělsku si s činžákama nedaj pokoj. Jen tenhle dům je plnej prachů a vystresovanejch nájemníků. A zabít..... to tady taky uměj. Černá komedie o milionech, solidaritě, chamtivosti a o tom, že bejt milionářkou není žádná prdel. Možná to mohlo bejt kratší, ale příznivcům absurdních situací mohu jen doporučit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem šmírák v masce Darth Vadera. 2.) Máme ve vchodě podepsanou dohodu o spravedlivým podílu. 3.) Thx za titule ,,therescka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já bych ani neměl problém dát čtvrtou hvězdu, ale zatím si nemyslím, že bych to kdy potřeboval vidět znova, takže si ji budu šetřit. I napotřetí jsem ale zjistil, že Iglesia hodně rád míchá dohromady všemožné žánry, jen ne vždy zrovna funkčně, ale z těch tří filmů, které jsem od něj viděl, mu to v Společenství ladilo dohromady nejlíp. Je to celé o tom, co se stane, když před několik lidí hodíte pár pytlů plných peněz, takže se tu skoro z každého stane chamtivec a všichni bojují proti všem, jelikož každý by rád peníze jen pro sebe, ať už měl původně bohulibý záměr či nikoli. Pár scén mě opravdu rozesmálo, některé absurdní nápady jsou skvělé a bavila mě v tom i ta počáteční mysteriózní atmosféra, akorát to chvílemi nefunguje tak povedeně jak by mohlo a jiné absurdní nápady jsou podobně "mdlé", jako třeba v Baladě o smutné trumpetě. Stejně jako u ní mi to přijde jako film na jedno zhlédnutí, ale tenhle je aspoň mírně nadprůměrný. A jedna scéna mi dost evokovala jednu památnou z Nezvratného osudu 2 - kdo viděl, nejspíš ví. Silné 3* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Španělský snímek „Společenství“ vás prostě dovede překvapit. Ten žánr se mění skoro scénu od scény, ale přitom je dění konzistentní, dává to smysl a jako celek to drží skvěle po kupě. A to je dobré, moc dobré. Společenská kritika je tu silnější než horor, horor je jen jeden z nástrojů, které jsou tu použity, ale pokud už na něj dojde, je použit velmi dobře. Povedený film. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší Iglesiův film. Skvěle napsaná a vyvážená černá komedie o chamtivosti a kufru peněz. Prskat smíchy sice nebudete, ale takto nějak si představuju výborný, dotažený film, který zaručeně napne a pobaví zároveň viz. "Tvůj otec měl pravdu, ty blbče, měli jsme Tě utopit ve vaně hned po porodu!" . Prostě tohle já můžu. 90% Doporučuju také tenhle o něco slabší, ale o to bláznivější Iglesiův kus. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama