Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem se u jedničky moc nebála, tak nejen, že jsem se u dvojky nebála vůbec, ale co hůř, ani jsem se u ní nebavila. Kde se stala chyba si nejsem jistá. Snad v tom, že třesavá kamera na mě spíš než jako adrenalinový spouštěč působí jako uspávač. Taky mi vadilo, že nebyly lépe představeny postavy, dost mi splývaly dohromady (snad až na kněze). Možná se dá říct, že u takového filmu to není to hlavní, ale určitě by mě to bavilo víc, kdybych se o postavy bála. Takhle mi bylo celkem fuk co se komu stane. A pointa na konci mě dost zklamala. Pořád jsem ale zvědavá, co tvůrci vyvedou s trojkou. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hororů vzniká celá řada, ale těch které skutečně dokáží splnit svůj účel, napínat a děsit je naprosté minimum. No a druhému REC se to daří stejně dobře jako tomu prvnímu. Kameraman dostává ze stylu handy camery absolutní maximum a hlavně se roztřesená a neostrá kamera stává jeho největší filmařskou zbraní. Příběh sám o sobě nšní žádný zázrak, ale zase dodává soildní zákady, díky nímž může kvalitní horor fungovat. Skvělá práce. Pokud by se i třetí díl takto vydařil, jednalo by se asi nejkvalitnější hororovou trilogii všech dob. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Teprve po zkouknutí tohohle plně pochopíte dokonalost jedničky. Zábava to je pořád, ale už se nebudete bát. Kill rachejtlí byl výbornej, ale moc se mi nelíbí ta ďábelská mytologie. Já prostě preferuju klasický zombíky. SWAT se taky moc nepředvedli a největší borec pro mě byl zase hasič a vůbec ta skupinka dětí byla lepší. Jinak potěší návrat Manuely Velasco a ještě je dobrej představitel drsnýho kněze. Každopádně trojka bude. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tvrzením, že by druhý díl byl horší než první, nicméně si ani nemyslím, že by byl lepší. Přijímám ho spíše jako pokračování, jako určitou extenzi a upgrade dílu prvého. Jako tomu bylo u pokračování Pádu do tmy (Pád do tmy 2) či 28 dní poté (28 týdnů poté), tak i v [Rec] 2 je divák uveden do širších souvislostí, na prvních několik málo vysvětlujících minut opouštíme stísněnost izolovaného domu, abychom se tam spolu se speciální jednotkou opět vrátili. [Rec] 2 totálně převrací vyznění prvního dílu a posouvá ho do úplně jiných končin à la Vymítač ďábla. Ještě znepokojivější a nekompromisnější než část první. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak to je síla! Jednotka URNy, která má jen čtyři členy, z nichž jeden pouze drží kameru a zbraně nabíjejí za jízdy ostatním přímo do ksichtu. Hádám, že se jedná o výkvět celé Barcelony... Když jdou tito "specialisté" prohlížet neznámý a nezabezpečený prostor, jdou tam pro jistotu po jednom a ze zásady se nedívají do rohů a za dveře místností, do kterých vstoupí, protože by je tam mohlo vylekat to, co by na ně čekalo. A ani nezkouší dveře, které míjí, protože by mohly být otevřené. Pokud pak k nějaké akci dojde, rozsype se jejich psychika jak rozumné argumenty Radka Johna. Když dostanou rozkaz od nadřízenýho, tak ho nesplní, protože nejsou pod jednotným velením, ale jedná se o anarchii. A místo jednotlivýma ranama do hlavy střílí dávkou všude kolem sebe, protože čím větší rana tím větší gól... Prostě klasičtí španělští profící. Do zombie nákazy autoři přidali ďábly a démony, inu proti gustu žádnej dišputát. Taky je humorný, že naprosto všichni ve Španělsku nosí s sebou kameru a točí za všech okolností. U novinářky, která se chce prosadit, z jedničky je to pochopitelný. U těch ostatních už ne. Tento film je jen další ukázkou toho, že publiku je možný předložit cokoliv a ono to sežere a ještě si libuje, jak je to super. Abych jen nehaněl, kromě idiocie je zde několik temných dusných scén, ale to je tak všechno... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Pablo Rosso, kameraman z prvního dílu REC (2007), se vrátil v tomto díle v roli člena SWAT teamu Rossa. (Kailo)

Reklama

Reklama