Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Sarah (Julia Sarah Stone) je obyčejná dívka, která řeší své problémy. Z neznámých důvodů se za každou cenu vyhýbá kontaktu se svou matkou. Uteče z domova, potuluje se a spí na hřišti. To vše se dalo ještě spolknout, kdyby nebyly opakující se noční můry. Jakmile Sarah usne, začne ji pronásledovat děsivá vize nekonečně vlhké chodby plné dveří, zvláštností, ošklivých těl a blikajících světel. Nejhorší částí toho všeho je však tajemná postava utkaná ze stínů, děsivá silueta se zářícíma očima, která ji pokaždé stojí v cestě. Unavená Sarah se jednoho dne rozhodne přihlásit do experimentální studie spánku. Ale místo odpočinku má ještě více otázek. Ukázalo se, že záměry vědců jsou nejasné, začínají se odvíjet další noční můry a stav teenagera se stále zhoršuje. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na zrnitý obraz môžem kukať kedykoľvek, stačí mi kopnúť do antény alebo si zapnúť kanál verejnoprávnej televízie o druhej v noci. Na to nepotrebujem kanadské sci fi, čo sa chce tváriť ako horor. Hoci náznaky tu na začiatku boli, ale o strachu či zľaknutí možno hovoriť len ťažko. Za hodinu nič. Potom nastúpi relaxačná hudba ako z repertoáru Lany del Rey a ja stále čakám, kde je tá hrôza, či vylezie samotná Lana z obrazovky bez make upu alebo čo. A stále nič. Potom má bulimička sex a následne zase nič. Nakoniec to celé končí anorektickou siluetou a ja som márne hľadal niečo hrôzostrašného aspoň v záverečných titulkoch. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento psychologicky thriller mi pripominal kultovni klasiku. Vidime podivnosti zivota Sarah, ktera kraci zivotem se svymi monstry a sny. Dokazu si predstavit nizky rozpocet s usporou za osvetlovace. Coz k snovemu stylu patri. Vypraveni vas necha tapat az do posledni tretiny filmu. Cilem filmu je zpusobit husi kuzi, ktera pronikne do kosti a poskytne vam prodlouzene vzruseni Nejvetsi rozkvet techto druhu filmu byl v 80. letech v ere Nocnich mur z Elm street nebo Brainstorm (1983). Zaverecny obrat oostavil na hlavu vsechno predtim. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se musí ocenit originální vize, Anthony Scott Burns doručil film, který si nespletete. Come True vypráví o dívce, která se přihlásí do jakési univerzitní spánkové studie. Trpí ale nočními děsy a právě sny, respektive noční můry, se stanou středobodem vyprávění. Ty snové vize jsou fakt skvěle atmosféricky podané - ale nejen ony. Výraznou a unikátní atmosféru má v podstatě celý film, dost dlouho jsem proto vlastně bojoval s tím, že je nějak divně vymknuté od reality i dění mimo snění. Nakonec to ale není výtka, protože i přes svou prvotní uživatelskou nevstřícnost mě ten film vtáhnul a bohatě se mi odvděčil. Atmosférické žně jsem čekal, takže jsem si jej pustil pěkně v naprosté tmě se zvukem do sluchátek a můžu teda říct, že v druhý půlce jsem s sebou škubnul nejednou. Snad jen, dokázal bych si Come True představit bez poslední cca minutky, která snímku jasně formuluje pointu, ale imho by se bez ní obešel. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Hypnotickej zážitek. Po nevýrazném Our House se Anthony Scott Burns pustil do čistě autorského počinu a podařilo se mu vytvořit uhrančivou retro-futuristickou odyseu napříč sny. Jeho Come True je naprosto opojnou symetrií obrazu se zvukem, kde tajemnou auru celého filmu dokonale uvozují chladné, místy až neonové barvy tepající do rytmu synthwave spolu s opakovanými nájezdy do zneklidňujících nočních běsů. Burnsova důmyslná práce s kamerou, svícením, střihem a hudebním podkresem je stejně omamná a intenzivní, jako tematizované procitání ze spánkové paralýzy, které vede k těm nejmrazivějším momentům snímku. Podobně silné dojmy jsem si naposledy odnášel ze Starfish. Navzdory tématu a působivým výjevům z nočních můr ale rozhodně nečekejte čistokrevný horor, jinak tu žánrovou frustraci prostě nedáte. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Co se děje ve vašem podvědomí, když spíte? Androidi možná sní o elektronických ovečkách, ale lidstvo často trápí úplně jiné věci. Dívka s problematickými rodinnými vztahy se přihlásí do experimentálního programu, ve kterém vědci pozorují její chování při spánku. Vše pochopitelně spěje k několika překvapením a znejistění, co je pravda a co sen. Díky výborné atmosféře, zajímavému vizuálu i neokoukaným hercům se na tenhle komorní mysteriózní snímek velmi dobře kouká. Doporučuje 9 insomniaků z 10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama