Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do texaského Stone City dorazí dva přátelé Frank Sanders (Gordon Mitchell) a Ringo Carson (Mickey Hargitay). Zachrání ze spárů mexických banditů dceru majitele salónu Walcolma Jane (Milla Sannoner). Oba se do dívky zamilují, ale ona dá přednost Ringovi. Po svatbě se manželé usadí ve městě a Ringo se stane šerifem. Po čase se vrací do města Frank v čele několika vysloužilců z občanské války. Muži vstoupí do služeb bankéře Danielse (Ivano Staccioli), který se chce zmocnit násilím zlatých nalezišť v okolí města. Frank se stane novým šerifem po Ringovi, jenž zůstal po úderu do hlavy slepý. Nyní proti sobě stojí bývalí kamarádi, přičemž pro Ringa je těžké ochránit svou ženu a syna. (curil)

(více)

Recenze (3)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ještě ne úplně typický spaghetti western, ale spíše eurowestern příznačný pro polovinu 60. let. Příběh o lásce, zradě a přátelství. Pevné morální principy, fungující manželství i rodina (dokonce i u pistolníka Ringa), eliminace násilí a krve, prostě vše ještě v intencích klasického amerického westernu. První půle je poměrně hodně mnohomluvná, statická, ztuhlá; ani představitel Ringa (Mickey Hargitay) není nikterak charismatický herec. Toto dílo dnes asi nikoho nenadchne, ale pro milovníky a znalce žánru není úplně bez zajímavosti. S ohledem na tyto aspekty čistý průměr - 3. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Gordon Mitchell (ne právě mnou přeceňovaný kulturista) a pár neznámých týpků v něčem hezky naivním? Bylo to lepší, než jsem čekala. Dva dobří přátelé Ringo a Frank spolu podnikají společné akce a milují stejnou ženu. Leč charismatický Mitchell má smůlu a vyklidí plac. Ringo dlouhá léta spokojeně žije, šerifuje, má malého syna, šťastnou matku, báječnou manželku, až při jedné nešťastné události přijde o zrak. Lidi, kteří dosud stáli na jeho straně, rychle otáčí, využívaje pro vlastní prospěch nejhorší metody a nezdolného Ringa v jeho úřadě nahradí poměrně úplatným Gordonem... Přese vše tu Gordon není na slovo vzatý záporák, asi 3krát hrdinovi zachrání život a je mi sympatičtější, než Ringo! Dosti zkažené městečko, pár naivních akcí, pár opravdu svinských osob a něco osobní tragédie. A k tomu scéna afrického folkloru! Zcela mimo nehodící se snad 10 minutové křepčení za rytmů pralesa bylo skutečně neočekávaným a k ději tak nějak vůbec nepatřícím bonusem. Pomstí se hrdina, ubrání si svůj život přes svůj hendykep, či dokonce prohlédne? Ta otázka je sice na místě, ale osud Gordonovy postavy tu pro mne byl důležitější - dokázal mi, že krom půl století v posilovně v sobě má snad i něco jiného. Stál mu ten kamarád vlastně za to? ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Velmi bizarní western v peplum kulisách a s vyšinutými hlavními charaktery. Mitchell i Hargitay přehrávají jedna radost. Myslím, že i z toho důvodu byli tito dva herci vybráni. Udělat z toho něco bizarního až surealistického. Nechtěl bych za kamaráda Mitchellovu postavu Franka, který se podílí na vraždě Ringovy matky, sexuálně obtěžuje jeho přítelkyni a ženu a pak se před Ringem ještě přetvařuje, že jak ho to strašně mrzí. A samozřejmě podle Franka byl na vině Ringo... Proč? Protože holka si vybrala Ringa a ne Franka. Režie je slušná a hudba je přímo fantastická. epická a je to svým způsobem okouzlující film. Je to trochu zvláštní, ale nakonec mi té Mitchellovy postavy bylo i líto a asi by nemělo, po tom co spáchal. Možná to je tím, že měl na konci jistou sebereflexi a snažil se to odčinit? Těžko říct. Vůbec tenhle western má víc charakterů, kteří nejsou úplně na konci spektra jako čiré zlo či čiré dobro. Každopádně Ringovi to bylo vlastně už jedno, co se s ním stane. A to je asi dobrý vzor, aby si člověk nebral zradu a lhaní od přátel moc k srdci. Za mě tedy nakonec 4. ()

Reklama

Reklama