Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Svět by byl krásným místem, kdyby se všichni řídili podle žij a nech žít. Bohužel žijeme ve světě idiotů, co musí rejpat do věcí, který se jich absolutně netýkají, a ještě ke všemu, když je do toho nabádají autority, ti, ke kterým vzhlížejí. Proč by kluci nemohli brečet, tančit, líčit se, mít rádi jiný kluky a nebo nechtít být klukem? Žiju v bublině, kde tohle ani není téma, ale filmy podobný tomuhle mě vždycky přivedou zpátky do reality, kde takový pro mě malichernosti lidi řeší, a to dost radikálníma způsobama. Motiv společností neschválený lásky, kterej jsem viděla už několikrát, ale zase zpracovanej trochu jinak, důstojně a vkusně a plus nás ještě přivádí do vojenskýho prostředí. Herci předvedli skvělý výkony, hlavně obdivuju, s jakou lehkostí se s tím Lee Pace popasoval, kdybych měla jen polovinu jeho ženských pohybů mohla bych si pískat. Výborně vybraná hudba, a to hlavně do jevištních scén. Konec mě překvapil a nemám vůbec co vytknout. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Prý láska, která se vymkla kontrole. V otázkách milostných mezilidských vztahů poněkud zdravě avantgardní a rozhodně výborný film, který je dobře natočený i velmi dobře zahraný. Divák je provázen příběhem krůček po krůčku, nic není odhaleno dříve, nežli nastane ta pravá chvíle. Film je to romantický i tragický a především opravdový, neboť byl natočen podle skutečné události. O to větší silou dokáže zapůsobit a vzbudit různá pokušení. A tou nejskvostnější lahůdkou pro mě byla krásná hudba, zejména pak v pěveckých vystoupeních okouzlující Calpernie. Bezpochyby nejnádhernější byla smutná píseň - Následky pádu. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události: to mě vždycky zaujme. Tohle je tragický příběh, jak se divák dozví hned v první minutě, a k smutnému konci vše neodvratně směřuje. Přesto pak ale člověka zamrazí. Výkon Leeho Pace je úžasný, fakt jsem nevěděl, na koho se to koukám, to jsem zjistil až na YouTube po konci filmu. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Film ma hneď na začiatku vystrašil. A veľmi! Bál som sa, že čo to idem pozerať za koninu (prepáč). Predsudky ktoré vždy boli, sú a budú hrajú v tomto filme prvú ligu. Jeden sa vedel s predsudkom vysporiadať a druhý nie. Aj tak si myslím, že toho spolubývajúceho najviac sralo, že je homosexuál a nevie stým bojovať. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

K sledovaniu filmu som pristúpil s pochopiteľnými obavami o zachovanie proporcionality pri jeho hodnotení.  Ale bolo to zbytočné, pretože scenár bol dobre napísaný, herecké výkony boli realistické a výkon Lee Paceho, tak ten bol neskutočný. K tomu hrala podmanivá hudba a celým filmom sa tiahlo akési osudové napätie, rastúca intolerancia, ktoré sa v závere premenili na smútok nad tragédiou, ktorá nič nevyriešila a nikomu nepomohla.. Neveril som, že môžem byť s filmom tohto typu nadmieru spokojný. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)

Reklama

Reklama