Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Líp už jsem si načasovat projekci Řezníků fakt nemoh, za tři hodinu jdu na žranici vepřovýho do mé milované nálevny a teď budu mít v hlavě tady ten černohumornej balzámeček. O hercích nemá cenu se bavit ja si nevybavuju kdy mě severský kluci a holky z hereckýho hlediska někdy zklamali. Film v sobě má prvky černýho humoru, ale současně nepůsobí nějak zábavně. Třeba na vztahu Bjarneho se svým retardovaným bráškou jsem vskutku nic směšnýho neviděl. Navíc jsm ezjistil, že prostředí řeznictví mě není až tak sympatický jako třeba prostředí z mnoha holkama nebo s mnoha pivama. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažké rozhodovanie. Film sa mi sám o sebe páčil, ale pocitovo mi to na ten nadpriemer nevychádza. Ide o komediálnu drámu, kde obe jednotlivé zložky sú až na záver snímku výborné, ale ich prepojenie mi celkom nesadlo. Snímok sa mi zdal viac komediálne ladený a aj keď sa v závere pokúša hlavne o emotívnu drámu, pripadalo mi to akési vlažné a s minimálnym emocionálnym nábojom. Komédia to však bola prvotriedna, keby sa ostalo len pri nej až do konca, išiel by som o hviezdu hore. Upotený Mads Mikkelsen nemal chybu, opäť raz potvrdil svoj obrovský talent zahrať všetko, pričom v tomto prípade mi jeho situačná komická vynachádzavosť z problémov, ktoré obvykle prináša podnikanie, neraz poriadne rozkývalo bránicu :). Tento snímok by rozhodne nemal ujsť žiadnemu fanúšikovi tohto skvelého, osobitého herca, stvárnil tu veľmi zaujímavú a netradičnú postavičku. 75/100 ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Že si ten Jensen nedá pokoj. Začne to zase hezky tím, že se nám představí nějaké postavy, které jsou vlastně opět úplně irelevantně retardované nebo nějak mentálně poškozené. Do toho se nám tu line další lehce bláznivý a absurdní příběh, kde se dva řezníci rozhodnou dělat kanibalismus ve velkém. Zvrácené to je ve výsledku dostatečně. A herci opět ukazují, co skvělého umí dokázat. Zvlášť opět Mads, ze kterého jde až hrůza kvůli jeho účesu na Drákulu. Obecně vzato asi největší slabina je, že film není ani nějak dobře propracované drama a nebo velmi záživná komedie. Buď jsem asi vtipy zaspal nebo jednoduše žádné nebyly. A nebo postrádali můj smysl pro humor. Dlouho to pro mě byl průměrný film, ale jestli mám hold pro něco slabost, tak je to bizár a ten zde režisér opět využil zcela nečekaně a později ho dotáhne k absolutní dokonalosti s nedávnými Rytíři spravedlnosti. Konec filmu je tak směšně absurdně bizarní, že si nemohu pomoci od toho pro něj mít slabost. Zvlášť když se člověk zamyslí na trochu zvláštně temným zpracování, které hudbou připomíná nefalšovaného Elfmana. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvaja pomocníci u úspešného mäsiara mali plné zuby jeho neustáleho buzerovania. Rozhodnú sa odtrhnúť sa a založiť vlastnú predajňu mäsa. Obchody sa však veľmi nehýbu, zákazníci nechodia, tovar sa začína kaziť. Náhoda napomôže zmene druhu mäsa a kšefty sa začnú dariť. Čierna komédia režiséra Blikajúcich svetiel, ťaží z neustáleho rozvíjania kanibalistického motívu, obohateného príchodom ženy a postihnutého brata jedného z hrdinov. Jednoduchá zápletka, tradičná forma, očakávané vyústenie, nemastný-neslaný humor a herecké výkony posúvajú celú komédiu do pásma mierneho podpriemeru. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem neviděl Jensenův poslední film, ale řezníci jsou bez debat jeho nejhorším počinem a absolutně mi nesedli. Humor je tu spíš na setinách procent a celé to úchylné téma se bere příšerně vážně, Tohle bych viděl spíš jako ujetě mrdlou černou komedii a ne do morku kostí vážné drama. Navíc Mikkelsen tu hraje opravdu děsně nesympatického kokota. Čekal jsem něco úplně jiného, nelíbilo se :/ 45%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama