Reklama

Reklama

Luca

Trailer 1

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (231)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Kdybych zasedl k obrazovce až po úvodním logu, vůbec by mě nenapadlo, že jde o Pixar. Tohle je po stránce příběhu i technického zpracování úplně tuctová disneyovka. Tak doufám, že je to jen nějaká pixarovská bokovka, co šla do kin omylem, a ne nový standard. Samozřejmě je to docela fajn a několika gagům jsem se zasmál, ale iritovala mě přílišná "italskost" celého filmu a spousta italských slov napasovaných do jinak anglických dialogů, asi aby to někomu nepřipadalo málo italské (no dobře, nemám ten jazyk rád). Jestli i tohle získá automaticky Oscara jako skoro každá pixarovka, tak už ty "akademiky" nemůže brát vážně nikdo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som plánoval dať plný počet. Pretože aj napriek starým známym ingredienciám to funguje, má to množstvo vizuálnych a úsmevných momentov a je tam priestor pre emócie aj pre nenásilný humor. Finále filmu je ale už také rozprávkové a príliš detské, čo ma ako dospelého trošku vyviedlo z miery. Ale je to feel good movie. Celý čas som si rozprával ako mi chýba to detstvo, kedy bol každý deň dobrodružstvom. A ten film mi to pripomenul. Veľmi nenásilne. Plus mám rád oceán a mám slabosť pre prímorské mestečká. Anderton veľmi umne prirovnal túto Pixarovskú vetvu k Dinosaurovi a Onward. Len by som zo subjektívneho hľadiska skôr povedal, že Onward je o trošku horší a Dinosaurus o trošku lepší ( ale to asi preto lebo mám rád aj Dinosaury). Čo je pre mňa ale prekvapivé je, že sa mi to páčilo aj o kúsoček viac ako tohtoročná Duša. Toto to aspoň nehralo na veľké myšlienky. A ja zase tie návraty do detstva a detských časov naozaj môžem. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moc povedený animák! Vymyslet nový příběh, který je originální a neopakuje se je v dnešní době už zázrak, ale zde se to podařilo. Vidíme úplně nový příběh, který je navíc velmi poutavý a zábavný. Luca je velice sympatická „mořská příšera“ a malé italské městečko, ve kterém se děj filmu odehrává, byla dobrá volba. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná animovaná podívaná, která sazí na to správné klučičí dobrodružství. U Pixaru se rozhodly sadit, více na pohodovou atmosféru, než na propracovanost příběhu a postav. A kupodivu to nevadí, protože filmu nechybí srdíčko. Více zde: recenze na film Luca . ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Příjemný letní animák od Pixaru. To je ale asi tak všechno, nic víc v něm nenajdete. Na první pohled se nabízí srovnání s Malou mořskou vílou. Děj se odehrává zhruba v 50. letech na italském pobřeží. Mladí kluci, kteří žijí pod vodou se rozhodnou zjistit, jaké to je žít mezi lidmi. To se jim zalíbí. Místní obyvatelé ale nemají rádi mořské tvory a jim hrozí odhalení. Narazí ale i na hodné lidi s těmi se spřátelí. Celé to vrcholí triatlonem, kde se skutečně zjistí, kdo je na čí straně. Víc od toho nečekejte. "Silenzio Bruno!" ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Jízdenka na vlak, kterou Alberto koupil Lucovi, má označení A113. Toto číslo se objevuje skoro v každém filmu od Pixaru. Jde o číslo učebny, kde se na Kalifornském institutu umění vyučují animace. (T-enter)
  • Vlak, kterým Luca odjíždí na konci filmu, táhne lokomotiva s označením „94608“. Jde o ZIP code (poštovní směrovací číslo) Emeryville, kde sídlí společnost Pixar. (vojacekr)
  • Režisér snímku Enrico Casarosa se na Twitteru svěřil, že věta: „Piacere, Girolamo Trombetta,“ kterou ve filmu několikrát pronese Alberto, je žertovný pozdrav, který používají děti na některých místech v Itálii. „Piacere“ znamená „těší mě“, zatímco „Girolamo Trombetta“ může mít více významů. Pokud bychom tuto větu přeložili zcela doslovně, znamenala by: „Těší mě, jsem Jeroným Trumpetka.“ (Ištván87)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama