foto

Sacha Baron Cohen

  • nar. 13.10.1971 (45 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pochází ze země, která je snad nejproslulejší svým humorem - z Velké Británie. Narodil se v zámožné židovské rodině a asi i díky tomu studoval na univerzitě v Cambridge. Jeho začátek kariéry byl značně pomalý. Moderoval spíše dětské pořady a v roce 1994 se dal načas i k modelingu. Tato stáž mu přinesla inspiraci k vytvoření fiktivní postavy.

Jako součást DA ALI G SHOW se převlékal za rakouského gaye Bruna a dělal rozhovory s různými osobnostmi. Jako Bruno vystupoval na kabelové stanici Paramount Comedy Channel. Na této stanici vznikl později také Borat.

V roce 1998 zaznamenal Sacha Baron Cohen vzlet ve své kariéře a to jako rapper ALI G. Do své vlastní DA ALI G SHOW si zval nejvlivnější postavy z planety a poté jim kladl hloupé otázky. Jeden z jeho největších vtípků byl, že si do své show pozval člověka z americké protidrogové jednotky (DEA) a ptal se ho, co si má dát za drogu aby se sjel i bez vedlejších účinků.

V roce 2006 přichází do kin nezapomenutelný snímek s Cohenem v hlavní roli - BORAT. Typ humoru v tomto filmu nemá v historii obdoby. Cohen coby Borat Sagdiyev cestuje z Kazachstánu do Ameriky. Tam ztropí spousu nezapomenutelných hloupostí a mimo jiné se zamiluje do Pamely Anderson.

Moviegod

Herecká filmografie

2016 Alenka v říši divů: Za zrcadlem
Grimsby
The Lesbian
Untitled Sacha Baron Cohen Project
2013 Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 Bídníci
Diktátor
Madagaskar 3
2011 Hugo a jeho velký objev
2009 Bruno
Nahoru a dolů (TV seriál)
2008 Madagaskar 2: Útěk do Afriky
2007 Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
The Big Fat Anniversary Quiz (TV film) - a.z.
2006 Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu
Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec
2005 Madagaskar
2003 Da Ali G Show (TV seriál)
Spyz
2002 Ali G Indahouse - Film
2001 Ali G: Bling Bling
Best of Borat, The (TV film)
2000 Ali G, Aiii
Ali G Show, Da (TV seriál)
Jolly Boys' Last Stand, The
1999 Ali G, Innit
Ali G's Christmas Message to the Nation (TV film)
1998 Comedy Nation (TV seriál)
Live from the Lighthouse (TV film)
11 O'Clock Show, The (TV seriál)
1995 Jack and Jeremy's Police 4 (TV film)
1989 Simpsonovi (TV seriál)

Dokumentární

2012 Sacha Baron Cohen: Role of a Lifetime
Shoot the Moon (The Making of 'Hugo')
2010 Hope For Haiti Now (koncert)
1997 Yatzati L'Hapes Ahavah - Techef Ashuv

TV pořady

2016 Enbuske, Veitola & Salminen (TV pořad)
Oscar 2016 (TV pořad)
The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
The Big Fat Quiz of the 00s (TV pořad) - a.z.
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Le petit journal (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Spike's Guys Choice (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do (TV pořad)
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
Rove Live (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Madonna: Celebration (hudební videoklip)
2000 Madonna: Music (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

2016 Grimsby
2012 Diktátor
2009 Bruno

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(821)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace