Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Warren (Rutger Hauer) se snoubenkou Noelle (Joan Chen) a nejlepším přítelem Samem (James Remar) uloupí diamanty v hodnotě dvacet pět milionů dollarů. Noelle a Sam se pokusí Franka zabít a shrábnout všechno sami, ale Frank již předem diamanty ukryl jinde. Naštěstí přežije, ale je odsouzen na doživotí v novém experimentálním vězení Táboře Holliday, provozovaném velikášským sadistickým správcem Wardenem Hollidayem (Stephen Tobolowsky). Toto vězení má oproti ostatním několik nedostatků. Nemá stráže, zdi ani mříže a navíc je smíšené. Jediným způsobem udržení zločinců na místě se tak stává elektronický obojek se silnou výbušninou kolem krku. Je to vlastně jakési pouto mezi dvěma různými vězni, kteří se od sebe nesmí vzdálit na víc jak maximálních pár set metrů, jinak oba obojky explodují. Brzy za Frankem přijde spoluvězeňkyně Tracy Riggsová (Mimi Rogers) s tím, že on je její pouto a že chce utéct. Ale Sam a Noelle s Hollidayem jsou jim v patách, protože vidina bohatství je velice lákavá. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rutger Hauer není jistě úžasný herec, ale bez něj by se nedalo na tento snímek už vůbec dívat. Hlavní myšlenka stokrát dokola využívaná, kdy je hlavní postava zavřena do vězení, které využívá "nejlepší a nejmodernější techniku" kvůli, které nelze utéct. Zvláštní jak jsou nějaké postupy nazývány moderními a přitom jsou barbarské, ale každý bude ve filmu chtít vidět odpálenou hlavu vězně(vzpomeňte si na mě až ten okamžik přijde). Nijak dobrý, ale film přímo na video, který je na jedno shlédnutí. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Obal si z VHS pamatuji, ale film jsem neměl možnost vidět, ale už jsem to napravil. A byl jsem překvapen. Sice je to zase film, který se půlku odehrával ve vězení, ale tady byly ty myšlenky opravdu originální a já se bavil. Další půlka o útěku už trochu ztrácela občas tempo, ale pořád mne film bavil. Roger hrál opravdu dobře a hlavně ty jeho hlášky a popichování se s ženskou postavou, občas jsem se fakt zasmál. A ta nostalgie i díky starému a dobrému dabingu. Tohle je béčko jak má bejt. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Béčko plné akce spadající ještě do předchozí dekády. Jak to u těchto projektů bývá, výborný (stále béčkový) námět je ubit zpracováním a zbytečnou snahou vytlouct z toho co se dá. Některé dialogy, motivy a scény jsou prostě nedokonalé. Výhrady mám k ženskému obsazení, ani jeden z dam není sexy, a to by v těchto dvou rolích měly být dámy obě. Rutger má hrozný páčo, hlas Pavla Soukupa naopak geniální. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kvalitní béčko, s dobrým scénářem a zajímavými postavami. Kdo se chce pobavit a moc nemyslet, pro něj je Obojek ideálním řešením. Navíc si v něm malou roličku podříznutého mexikánce zahrál můj oblíbenec Danny Trejo. Jen se na film nesmí nikdo dívat s dabingem, kromě dabingu R. Hauera se jedná o peklo pro sluch. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Místy to je docela natvrdlé a Rutger Hauer by se vzhledem hodil spíš na záporáka, ale i přes to všechno musím přiznat, že si mě to nakonec získalo a kupodivu i přišlo napínavé. Nápad to má dobrý, zpracování nijak zvlášť zajímavé, ale i tak tomu nechybí poutavost, zajímavá akce (které je tu dostatek) a nějaké ty pěkné herečky. Jedna je dokonce z Twin Peaks, ale hraje tu teda pěknou mrchu, takže mi o dost sympatičtější byla Mimi Rogers. Možná bych tomu dal i čtvrtou hvězdu, ale to uvidím až časem, pokud se na to budu chtít znova podívat. Já bych ji i dal, ale to by se to okolo těch obojků muselo motat víc a z pohledu více takhle trestaných postav, ale zase nemůžu chtít všechno... Silné 3* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve městech Simi Valley a Los Angeles od 6. listopadu do 19. prosince 1990. (GASTON73)

Reklama

Reklama