Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 2 (2023) (série)


Nemám rád písek (S02E12)

(epizoda)

Obsahy(1)

Přejezdy hranic afrických států jsou provázeny obvykle dlouhým čekáním, úplatky za každé razítko a ručním vypisováním formulářů. O to víc byli Martin s Igorem překvapeni, když na hranicích Konga s Angolou viděli budovy vybavené počítači a přátelské úředníky. Akorát na elektrický proud do počítačové sítě si museli trochu počkat. Pak zamířili do Kabindy na schůzku s bývalým studentem české vysoké školy, který dodnes hovoří česky, takže je čekalo příjemné setkání v místní restauraci. Lodě v přístavu také čekaly, ale nejely, není nafta. Plán cesty se musel změnit na průjezd Demokratickou republikou Kongo, kde místo silnic jsou cesty s hlubokým pískem, v němž Martinovi motorka plave. Je to namáhavé a jede se pomalu, takže nocleh zkusí naši cestovatelé v první vesnici. Přesně proti doporučení turistům v této zemi – nezastavovat na odlehlých místech, natož tam přespat! (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další názorná ukázka toho, jak nechutně a neskrývaně je Afrika konstantně vykořisťována. Tentokrát je v hlavní roli tradiční ropa a Angola. Plánovaná objížďka demokratického Konga trajektem moc nevyšla, za což jsem moc rád, protože díky tomu uvidíme další chudou a velmi nebezpečnou zemi. Krásná ironie osudu, že v zemi takhle bohaté na ropu nejel trajekt, protože nebyla nafta. Po kratší pauze se znovu na scéně objevil Martinův největší nepřítel - písek, a tak byla na pořadu dne spousta zábavy. [77 %] ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Konga do Angoly. Z Angoly do Demokratické republiky Kongo, kde asfalt opět nahradily cesty písčité. Tentokrát krom obvyklých peripetií na hranicích nic dobrodružného. 2 kytarové večery by unudily a uspaly i mě. ()

Reklama

Reklama