Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 1 (2020) (série)


Kolama nahoru (S01E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Road movie dvou přátel dospěje v mauretánské poušti do klíčového bodu. Půjde to dál i po havárii? Chinguetti – knihovna uprostřed pouště, Nuakšott s rybím trhem a pak už trajekt přes řeku do Senegalu... Dvojice cestovatelů už má za sebou spousty kilometrů a zážitků a před sebou saharskou Afriku. Jakoby šlo vše až příliš snadno, jako bych zapomněl, že nemám dost zkušeností, že neumím číst cestu před sebou, řekl později Martin Písařík. Jemný písek na tvrdém zvlněném podloží dal jemu i motorce za vyučenou. A tak během čekání na náhradní díly a Martinovy rehabilitace, odjíždí Igor sám do Chinguetti. Chce vidět na vlastní oči starobylou knihovnu se svazky, v nichž po staletí zanechávali zápisy poutníci karavan. Ale objevil tu i díla literární či básnická. Oáza Terjit se svěží vodou dokončí rehabilitaci Martinova potlučeného těla a oba jezdci pokračují v cestě do Nuakšottu, hlavního města Mauretánie. Cílem této etapy je přejezd hranic do Senegalu. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta starobylá pouštní architektura přebíjí cokoli, co by se na severní Africe mohlo jevit jako bezkonkurenční klenot. Hlavně s ní spojená ta tajemná minulost míst, která i teď vypadají, jako kdyby se zastavila v onom 13. století, mě nepřestává fascinovat. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se lehce zhoršil povrch a hned tu máme velmi nepříjemnou nehodu, která vnesla hodně vzruchu do pouštního stereotypu. Dost mě zaskočila návštěva pouštní knihovny, kde jsou údajně "pod zámkem" uchovány spisy až ze 13. století. Dočkali jsme se i příjezdu do Senegalu, kde má člověk pocit, že vjel do jiného vesmíru a ne do sousední země. [83 %] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama