Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej se odohráva na Sicílii behom päťdesiatych rokov a rozpráva o Joeovi Morellim (Sergio Castellitto), ktorý se vydáva za hľadača talentov pre štúdio Cinecittà v Ríme. Všetko se ale zmení, keď se stretne s mladou dievčinou Beátou. (nessbeal)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Možná ten film měl být snem o slávě, iluzi, marné naději, tvrdém nárazu a neměnnosti charakteru, mně se však všechny tyto záměry spojily v jedno velké nedorozumění v díle, kterému je osmnáct a stylizuje se do šedesátníka, s tím, že výsledkem není příjemné retro, ale film pro pamětníky bez kouzla doby vzniku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď je väčšina filmu vyplnená podobnými motívmi imaginárneho hľadania hereckých talentov, udržiavalo si to svoju úroveň po celú dobu a ani raz to nespadlo niekam do monotónnej fádnosti. Veď tie kastingy v podstate pôsobili dosť komicky, a k tomu všetkému tie prenádherné kulisy starých kamenných sicílskych miest a okolitého vidieku - no proste fantázia. Tornatore opäť raz krásne odprezentoval svoj rodný ostrov tak ako sa patrí. Napriek tomu som očakával niečo o kúsok dynamickejšie a zamotanejšie. Aj keď záverečná štvrtina filmu bola naozaj nadpriemerná, no ostatok bol taký bežný Tornatoreho štandard. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Tornatore má slabost pro Sicílii a kouzlo filmu. To ovšem neznamená, že mu to pokaždé sežerem. Nostalgie, figurky, hřejivý humor a sympatický antihrdina jsou sice kalitní propriety, ale přece jen dost okoukané a ani povedené dlouhé scény se steadycamem prostě celkový dojem okoukanosti nezachrání. Chtělo už by to změnu, ale ona mu to akademie i diváci žerou. Hledá talenty pro italský film a teď přijel hledat na Sicílii - to bude poprask na vsi!... 50% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pokud vypadá Sicílie tak, jak ji tu Tornatore popisuje, musí se jednat o hotové peklo na zemi, vedro, všichni jsou zpocení, uřvaní, ubrečení, uječení a všeobecně neskutečně nesympatičtí a dovolím si říct, že dalece degenerovaní. V tomhle filmu je tak možná jedna, maximálně dvě alespoň lehce snesitelné postavy, které by ovšem v kterékoliv jiném filmu působili jako nacističtí prznitelé právě narozených dětí. A Oslů. A dekapitovaných kanárků. Navíc se něco opravdu zajímavého stane po hodině a čtvrt filmu, do té doby se před kamerou (tvůrců, i před kamerou hlavní postavy) defilují nudné a odpudivé postavy, vyprávějící své pofidérní osudy. Tahle fakt ne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dejovo hodne jednoduche, ale rezisersky vycibrene, namakane s takmer perfektnymi dialogmi. Rezisera Tornatoreho /legenda o 1900, Bio Raj/ dost mozem, na rozdiel od mentalov typu Pif. Oziarene nadhernym sicilskym slnkom, kde chlap hlada herecke talenty pre filmy ...... nadhera. Akcne sceny takmer ziadne, skor taky taliansky ciry art, a to ja moc rad : 95 % ()

Reklama

Reklama