Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oheň a led je animovaným filmem z dílny Ralpha Bakshiho (animovaný Pán prstenů) a jak už je u tohoto autora zvykem, zavede nás do krajin fantasy, které však tentokrát mají víc společného s legendárním barbarem Conanem než s roztomilými Hobity. Tento kultovní snímek se svým pojetím vymyká z řady animovaných filmů a stal se jednoznačně nejlepším dílem svého druhu. Za dobu své existence si přitáhl nespočet obdivovatelů a do dnes je velmi uznávaným dílem. (Filmhouse)

(více)

Recenze (86)

klerik 

všechny recenze uživatele

Absolútne ultimátna záležitosť, ktorá sa až brutálne drží howardovského štýlu a pripomína krásne Conanovské časy. Postavy konajú, čo musia, psychológia nie je dôležitá, vedľajšie postavy a obludy sa objavujú a miznú, len aby to pôsobilo pestro a košato. Finále je priamočiare ako hrom a vyhýba sa klasickému naťahovaciemu klišé. Žáner sword&sorcery vo svojej najčistejšej podobe. A neviem na koľko to bude ukazovať na moju zvrátenosť, ale princezná bola fakt rajcovná... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 3*, které si to zaslouží, ale ta trocha nostalgie taky není na škodu. Dobře si pamatuji několik scén, když jsem to viděl jako malý kluk, někdy v 90. letech. Tento žánr mám hrozně rád, a i ikdyž nejde o žádnou pecku, pořád se mi tohle zpracování líbí. Není to přehnané, je to dobře udělané a skoro nic tomu nechybí. Dobře se mi zavzpomínalo a myslím, že si tento žánr připomenu ještě pár kousky.... ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na výsost spokojen. Tvůrce se snažili do celkem krátké stopáže vměstnat co nejvíce fantasy propriet, což způsobilo trochu chaotický slepenec, ale co, na plochost děje tentokrát kašlu, i když scénárista Roy Thomas má, hlavně žánru fantasy, na víc. Co mi učarovalo, byla do detailu dokonale propracovaná animace. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Len kvôli veku a ojedinelosti je to za tri, inak slabulinké. Zo začiatku som pátral po nejakej metafóre, v polovici to vzdal a poslednú tretinu sa už len modlil, aby tých nezmyslov (nebudem obťažovať vŕtaním sa v pre mnohých nepodstatných detailoch) bolo čo najmenej. Presne kvôli takémuto ľahkomyselnému zaobchádzaniu je (bola) fantasy podceňovaným žánrom. Vyhovujú mi dôslednejší scenáristi... ktorí by sa toho mohli chytiť, podoťahovať i porozvíjať niektoré motívy, prepracovať postavy a takýto hraný remake by bola potom bašta na pohľadanie! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zajímavost: Frazettův tajemný sekerník s maskou se poprvé objevil už o šest let dříve na obalu debutového alba southern rockových Molly Hatchet. Tahle jižanská parta je známá svými cover arty s bojovými fantasy motivy, stejně jako například metaloví Iron Maiden comicsovými obaly s kostlivcem Eddiem. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Související novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (více)

Reklama

Reklama