Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 1 (2020) (série)


Mezi Kurdy (S01E02)

(epizoda)

Obsahy(1)

Road movie dvou přátel pokračuje zkušební jízdou v Iráku. Arbíl, simkarta v muslimském bazaru a přátelé ze sociálních sítí, na teploměru padesát a jezero Dokan je i k pití... V iráckém Kurdistánu ukazoval teploměr kolem padesátky, a protože s pravidly silničního provozu si místní hlavu příliš nelámou, bylo na čase zvolnit tempo. O to víc si můžete všímat okolí. Hned u silnice třeba nabídky čerstvého masa. Živou krávu vám tu zabijí, stáhnou z kůže a na počkání naporcují. Odpočinek v kempu u Murata byl osvěžující díky vodním koupelím a málo snesitelný kvůli neutuchajícímu radostnému vřískotu dětí. Oázou klidu se stalo až horské jezero Dokan. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt té padesátky ve stínu, tak bych se tam snad chtěl podívat taky. Írák trošku z jiné perspektivy. 25 minut uteklo rychle jako voda v jezeru Dokan. Moc příjemně se na to kouká. [75 %] ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě ten Blízký východ prostě už dlouhá léta láká i navzdory tomu, jak nebezpečně se civilizovanému světu jeví. Fakt bych si z možností ležet týden na pláži na Kosu nebo projíždět stejnou dobu irácké hory vybral druhou možnost. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je hodně exotický. Že chtějí muslimští Kurdové k nám do Evropy, jen naštěstí nnedostávají víza, působí dost hrůzostrašně. Jak je vidět, v Iráku na rozdíl od Evropy nemají o "ječící děti" nouzi. To modré jezero s čistou vodou uprostřed pouště na koupání s názvem Dokan působí nyní v listopadu božsky. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama