Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři hrdinové - kněz, který se po 25 letech odvrátil od křesťanské víry, satanista prodávající doom metalové desky a moderátor ve středních letech, jenž uvádí úspěšnou show o věštění budoucnosti - se spojí a společně bojují proti Ďáblu. Cesta samozřejmě není krátká ani jednoduchá. (Schobul)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (68)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Angel Barriartua je kňaz, ktorému sa po 25 rokoch podarilo rozlúštiť tajný odkaz ukrytý v písme "Apokalypsy Sv. Jána". Správa znie jasne a stručne. Koniec sveta príde na Vianoce, narodením Antikrista! Angel sa rozhodne, že sa samotnému diablovi postaví tvárou v tvár, aby ho raz a navždy zničil. Toto je moja štvrtá "skúsenosť" s režisérom Alexom de la Iglesiasom. Tento chlapík má skutočne svojský humor, ktorý mi naozaj imponuje. Fakt som sa miestami z chuti zasmial ( "Minulá časť bola o tom, ako jednu ženskú znásilnili mimozemšťania. Vyzerala ako skutočná kurva. Stavím sa, že ich provokovala" :D ). Napriek tomu, že ma film pobavil, nedostal som od neho to, čo som očakával. Fanúšik hororu bude trošku sklamaný. Okrem témy s ktorou sa režisér "pohráva", sa v "El dia de la bestia" nepostretnete takmer so žiadnymi prvkami tohto žánru. Tento film v prvom rade komédiou, a tak to treba aj brať - 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Satanistická komedie, která se tvrdě naváží do všelijakých kazatelů (aneb nebýt náboženství, nebude ďábla). Sice pracuje s nemnoha postavami, nápady a prostředími, ale zásluhou hudby a našeho tušení, co velkého by mohlo přijít, dokáže působit epicky (digitálních rohatců nás režisér stejně mohl ušetřit). Zábavnost filmu je sice sestupná a více než celkovou dramatickou sevřenost si režisér dokáže ohlídat hitchcockovsky elegantní práci s motivy a různými kamerovými úhly v rámci jednotlivých sekvencí, ale pachuť z poslední čtvrtiny přebíjí úžasné momenty typu „potetovaný satanista s brokovnicí přichází do štědrovečerní pohody vnést trochu bordelu“. Stačí si vzpomenout a zvrhlý úsměv je zpět. Od Iglesii chci určitě vidět víc filmů. 80% ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Prijemna a vubec ne nevkusna komedie o prichodu Satana pusobi v zaplave radobyvtipnych filmu z Ameriky jako zazrak. Knez snazici se maximalne hresit, sverazny vztah matky a syna a vyprava pro pannenskou krev - to jsou pasaze, ktere se mi vryly do pameti opravdu hluboko. A samozrejme to nejlepsi: milacek davu Jose Maria a jeho bohorovny pristup k zivotu. Skoda jen ze ke konci se humor vytraci a film zacina byt trochu tezkopadny. I tak jde ale o jednu z nejlepsich horrorovych komedii vubec. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY: Trefná náboženská satira prošpikovaná ujetým černým humorem. Těžký to život věřícího blázna, ale když najde dva podobné kumpány hned se to líp táhne na Antikrista, jeden je blbej od přírody a druhýmu stačí špetka LSD a máme tu trojku extrovních magorů, kteří se pustí do křížku se samotným Satanem...muhehe, proč je to zrovna fašista a Antikrista - novorozeného bezďáka si odstřelí sám to už je jedno, kluci přece zachránili svět a mě jich bylo líto, páč se to nikdo nedozvěděl:) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Iglesia je jeden z nejbrutálnějších a nejdoslovnějších režisérů, které jsem kdy poznal. Nejde o to, že by se v těchto scénách nějak zvlášť vyžíval či byly neúnosné, ale v jeho filmech probíhají tak nějak mimochodem a samozřejmě. Během filmu jsem se začal smát v okamžicích, které nebyly vtipné ani špatné, ale tak bezskurpolozní, že to překvapilo i mě. Například ve finále upálí jednu hlavní postavu bez jakéhokoli úvodního a závěrečného záběru. I s vedlejšíma záporákama je ve filmech nakládáno lépe, než s protagonisty El Día de la bestia. Plus přičtěte fantastické hlášky jako například (o metalové desce) "Mohl byste to pustit pozpátku?" "No vono to zní úplně stejně, ale zkurvim si gramec." Škoda pár hluchých míst k závěru, jinak by to mohl být jeden z nejčistších guilty pleasure. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama