Reklama

Reklama

Noc v ráji

VOD (1)

Mafián se po brutální tragédii stane štvancem a skryje se na ostrově Čedžu, kde se dá dohromady se ženou, která řeší vlastní vážné problémy. (Netflix)

Recenze (45)

okkac 

všechny recenze uživatele

Korejci mi po dlouhé době opět připomněli, že u nich s happy-endem by člověk neměl opravdu počítat. To pomalé utrpení hlavního hrdiny na konci se nesleduje přijemně. Pak přijde menší katarze, aby divák na konci dostal finální ránu do hlavy. Škoda, že se to trochu vleče a zkrátit o 20 minut by neškodilo. K dobru je i to, že to nespadne do klišovité romantiky. 8/10 ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Night in Paradise je prozatím jeden z mých silnějších zážitku tohohle roku! Film jako takový sám o sobě je strhující. Co musím uznat je vizuál, soundtrack, napětí a nečekaný zvrat hlavního protagonisty. Korejci prostě v tomhle umí chodit a podobný témata bych předával pouze jim. Po druhém zhlédnutí dávám za pět. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Park Hoon-jung nezklamal a servíruje šíleně brutální a syrovou gangsterku, která je dalším solidním zářezem do jeho sbírky. Po těch dramatech a soft Thrillerech za rok 2021 Jížní Korea do toho šlape svým vlastním stylem a předvádí zde silný a zajímavý příběh s hutnými charaktery, kde vše má své správné místo. Vizuálně je to Nolanovsky chladné, tempo je místy opravdu pomalé ( to je má jediná výtka), hudba zapůsobí, atmosféra místy surreální, kamerové záběry artovější a když dojde na akci, tak násilí je zde prezentováno v takové míře, až je to pomalu " Oslava násilí". Na každou sviňi se zde vaří voda, atmosféra je bezútěšná, syrová, nepříjemná, film je k postavám absolutně nekompromisní. Finále ve skladě pěkně graduje a scéna v restauraci je vyloženě šokující a brutální jak prase ( Přestřelky jak z Evansového Gangs of London) a když došlo na řezanou s noži, tak jsem si vrněl blahem jak už dlouho ne. Je to pořádná chlapská podívaná a silný film. Kdyby měl film rychlejší tempo a přidal by více akčních scén, tak je to pětihvězda jak vyšitá. Film není pro mainstream diváky. 7.5/10. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Má to klasické prvky jihokorejské žánrovky, které máme tak rádi, ale ani zdaleka to nešlape na paty těm lepším. Poněkud mdlé, a zcela vyjímečně, u Jihokorejců, jsem zacítil čirý kalkul v brutalitě. Jako by měla vyvážit nedostatek invence v příběhu. Park je lepší scénarista než režisér. Neurazí, nenadchne. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca noirova krvava krimi-drama z Južnej Korei.Pomsta sa javi ako ustredny motiv filmu,ide o mimoriadne pochmurny a depresivny film,ktory sa odohrava v nihilistickom svete gangstrov,kde chyba aka kolvek spravodlivost.Jednou zo silnych stranok filmu Noc v raji je jeho evokativne pomale rozuzlenie a jemne portrety postav,ktore prechovavaju jadro intenzity hlboko vo svojej psychike. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama