Reklama

Reklama

Challenger: Poslední let

(seriál)
  • USA Challenger: The Final Flight
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o přípravách startu raketoplánu Challenger a o tom, co následovalo po jeho explozi, ke které došlo 28. ledna 1986. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

jasanka 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument, který není černobílý. Hvězdička dolů za to, že se zase soustředil především na učitelku a o některých členech posádky jsme se opět nedozvěděli prakticky nic. Při psaní tohoto komentáře mi taky došlo, že jsem si musela googlit věci ohledně smrti astronautů (téma, které se prakticky zametlo jednou větou), což přineslo jen dalsí otázky, o kterých se mohl dokument zmínit. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Profesionálně pojatá minisérie mapující tragédii raketoplánu Challenger a její posádky. Tvůrci nás zavedou přímo do středu dění NASA, do montážních hal či mezi rodinné příslušníky, přičemž nám i ukáží dosud nezveřejněné fotografie, jež tuto tragédii ukazují v daleko lepším světle než doposud. Pro všechny fanoušky kosmonautiky, raketoplánů a NASA se tedy jedná o "must see" záležitost, která by rozhodně neměla chybět v jejich dokumentárních výběrech zaměřených na toto nesmrtelné téma. Skvělá práce! (Netflix) ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Emočný rozmer (osud posádky a ich blízkych či výčitky a smútok tých, ktorí sa majú prečo cítiť zodpovední), kritické podtóny (na sebe samom závislý a samého seba požierajúci systém... ktorý si, prezentovaný jeho niekdajšími predstaviteľmi, doteraz nevytýka absolútne nič) aj hlboké poklony (krajne nezávislá myseľ nobelistu Feynmana) tu vyplynuli z pracovitosti a poctivosti tvorcov, nie zo zámeru podávať veci takto a podriadenia sa tomuto zámeru. Proste etalón tohto typu dokumentárneho filmu, príklad (jediného) správneho prístupu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tragédie Challangeru mi byla samozřejmě známá,ale nikdy jsem o ní neviděl žádný dokument,takže za tohle jsem opravdu rád.Tahle minisérie je opravdu hodně dobře zpracovaná a ukazuje onu tragédii v širších souvislostech včetně toho jak se mise rodila,mikropříběhů posádky a jejich rodin i následného vyšetřování.Pro "fanoušky" muset see,ale věřím že dokáže oslovit i ty co tahle tématika úplně míjí...80% ()

Enceladus 

všechny recenze uživatele

Nie je to "must see" typ seriálu pre nadšencov letov do vesmíru, pretože niektoré úseky a pasáže príliš tlačia na pílu a opakujú tvrdenia neustále dookola, až to miestami zneje otravne. Príbeh je ale dojímavý a okrem tragédie sa pozrieme aj detailne na to, ako fungovala politika NASA a aké dôsledky môže mať prehnané sebavedomie a neprimeraný tlak z vonku na správnosť rozhodovania. Seriál rozšíri obzory pri pohľade do pozadia katastrofy a citlivejšiemu divákovi môže výjsť aj slzička. S týmto dokumentom som spokojný pretože je spracovaný na úrovní pre široké masy ľudí, ktorým veľa nič o kozmonautike vedieť netreba a napriek obrovskej tragédie dáva optimistický pohľad do budúcnosti lietania. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama