Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Zločincov vo výkone trestu by som nútil sledovať celý seriál so špendlíkmi nalepenými pod viečka a následne požadoval robiť štátnice zo zápletky, diel po dieli. Takéto skvosty majú ďalekosiahly dopad na sociálne správanie ľudí, v priebehu vysielania akejkoľvek telenovely naši rómski bratia s úľubou dávajú svojim ratolestiam mená po alfasamcoch a alfasamiciach z telenoviel, napr. poznám jednu Manuelu Č. Príchod Esmeraldy Č. na svet je púhou otázkou času. Je to zaiste tvrdenie politicky nekorektné, z hľadiska etnografického a sociologického však má táto informácia cenu zlata, tak si vyberte. PS: S odstupom času radikálne mením hodnotenie. Isté okolnosti ma prinútili si toto dielo pozrieť a pochopil som jeho zmysel a estetiku. Telenovely sú kultový fenomén, tak ako ako sú kultom niektoré brakové horory, ktoré mám zase rád ja. Dávam šalamúnovské tri hviezdičky a v budúcnosti sa radšej komentovania telenoviel zdržím. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Ty dějové zvraty mě dodnes fascinují: Esmeralda zjistí, že je sestrou José Armanda, brzy má operaci očí a opět vidí, pak zjistí, že José vlastně není její bratr, jenže to zas přijde o zrak José Armando a tak dále a tak dále.:-D A pak ty dva hlavní trademarky, které dělají z každé latinskoamerické telenovely to, co je. 1) Někdo přijde do místnosti plné lidí, oznámí šokující zprávu, všichni se zděsí - kamera rychle zazoomuje zděšené obličeje herců a ještě pět minut zabírá jejich výšeříkající obličeje. 2) Velký rozpor mezi sexalitou, která přímo čiší z krásných žen v přiléhavých kostýmcích a katolickou vírou, bez níž by si většina postava nemohla představit svůj život. ()

Reklama

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Esmeralda a její smaragdové náušnice, znetvořený Lucio Malavér, či jak se to píše, a ctnostný José Armando - milostný trojúhelník... k tomu přidáme Graziellu a Adriana, mimochodem toho nejubrečenějšího chlapa, jakého jsem kdy ve filmu viděla, a máme pětiúhelník... aaa, zapomněla jsem na doktora Lascana... to už tu máme hexaedr, škoda jen, že si nezačali všichni se všema, bylo by to možná zajímavější... ach... ale na tu dobu, co to u nás šlo, myslím, že to nebyla zas taková hrůza, v každém případě to bylo něco nového... Dokonce jsem to sledovala, viděla jsem minimálně 5/6 seriálu... A jak mě to bavilo... Pak se na nás začaly hrnout Kassandry a Rosalindy a Divoké měsíce a já nevím co ještě, což mě od sledování telenovel odradilo... Znechutilo mi to i Esmeraldu... Avšak nelituju, že jsem přestala ztrácet čas s takovými "uměleckými díly"... Když jsem teď nedávno viděla díl Esmeraldy, no... Došlo mi, že to, co předváděli "herci", bylo docela "neherecké" a neskutečně nepřirozené, i když na Thalíu jako Rosalindu to nemá... Prostě hrůza, no... Ale není to ta nejhorší hrůza... ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Davové šílenství lidí od 5 - 95 let, enormní spotřeba elektriky ve vysílacím čase, cedule u novinových stánků: "Vlastu s Esmeraldou už nemáme!", nekonečné, fakt nekonečné rozhovory lidí v autobuse o tom, kdo komu víc fandí, nebo jak to dopadne (po 5 minutách jsem hledal něco, čím bych spáchal sebevraždu) a třeba i přeobjednávání se u zubaře, aby se stihla.....Esmeralda. Nevydržel jsem, musel jsem se na pár dílů podívat, abych věděl, proč jsem tak out, proč si nemám s kým povídat, proč nevím, kdo je José Armando apod. Já ten odpad dám, protože TO, co jsem viděl, mě jednoduše znechutilo. Tak moc, že velmi... Od jisté doby jsem alergický na slovo telenovela...nikdo ho přede mnou nevyslovujte:-) ()

troufalka

všechny recenze uživatele

Jirka moravský Brabec se jednou na Mohlenickém dostavníku chlubil, že mu maminka u Esmeraldy uštrikovala barevné pončo. Měl ho na sobě. Ukazoval nám přesně místo, kde Esmeralda prozřela. A hle! Barvy se zdály jasnější!! Inu vidno, že i průměrná telenovela může mít poztivní dopad na prostý lid. Mít Emeradla méně dílů, měl by dnes Jiří akorát tak barevnou šálu! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Literární předlohou byl román mexické spisovatelky Oliete Lourdes. První filmová verze Esmeraldy vznikla v roce 1968 ve venezuelské produkci. (HappySmile)
  • Budova Casa Grande, hacienda Peňarealovcov, bola v minulosti františkánskym kláštorom. (corona)
  • Přibližně v půlce seriálu byl herec Juan Carlos Serrán, představitel Dionisia Lucera, vystřídán kolegou Rafaelem Amadorem, který postavu Dionisia dohrál až do konce. Důvod této výměny je neznámý. (Agatha)

Reklama

Reklama