Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jose jsem tvoje nevlastni sestra!!!!!!!" "Esmeralda mela nehodu, spadla ji rtenka v aute do kabelky mezi ostatni rtenky a ona nevi ktera rtenka to byla, takze ted ma hubu zmalovanou jako, kdyby ji licil Andrea Boccelli." "Armando, nikdy na tebe nezapomenu a to ze si me podvadel s mym bratrem uz jsem davno zapomnela." ........ tak nejak takhle bych byl schopnej napsat scenar k jakekoliv plantazove telenovele. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Takže asi tak. V době, kdy u nás tuto telenovelu vysílala TV Nova, tak jsem to neskutečně žral a ujížděl jsem na tom, ostatně jako naprostá většina mých spolužáků na základce. Tahle telenovela dokonce byla u nás ve třídě tak populární, že jsme se pokoušeli podle jejího námětu nazkoušet divadelní hru. A je pravda, že tahle telenovela byla u nás první, které se dostalo doslova davové popularity a byla u nás dokonce první telenovelou, která se vysílala v hlavním vysílacím čase v osm hodin večer. To bylo někdy v roce 1998. A opravdu jsem jí tehdy viděl kompletní. A nyní, začátkem roku 2009, odvysílala kompletně tuto telenovelu slovenská stanice Joj Plus. A já jsem se na první díl kouknul z nostalgie a znovu si mě tato telenovela podmanila a zaujala natolik, že jsem jí opravdu znovu celou kompletně zhlédl. A bylo to krásných 14 týdnů s touto telenovelou. A to především díky nádherné Noře Salinas, která hrála Gracielu a které to v každé scéně slušelo. A je to právě Graciela a její osudová láska Adrian, kteří tuto telenovelu dělají velice zajímavou. Vztah mezi Esmeraldou a José Armandem a jejich věčná nerozhodnost, co vlastně chtějí, začnou po nějaké době nudit. Naopak zápletka mezi Gracielou a Adrianem celou dobu udržovala mé napětí a mou pozornost. A za zmínku stojí ještě krásná Aurora, další Adrianova velká láska. Co je velkým mínusem této telenovely, to je především vztah mezi Esmeraldou a José Armandem. Tak v první polovině telenovely to je docela v pořádku, ale jakmile se nemůžou ani jeden rozhodnout, co vlastně chtějí, tak už to je trapné. A dalším velkým mínusem je konec celé telenovely. José Armando oslepne, aby se mu jako zázrakem v posledním díle vrátil zrak. To je fakt ta největší trapárna. Ale jinak s touto telenovelou nemám problém a bez jakéhokoliv studu přiznávám, že jsem na ní v pubertě ujížděl a nyní se mi docela líbila, takže neváhám (možná i tak trochu z nostalgie) udělit čtyři hvězdičky. ()

Reklama

B!shop odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla asi prvni telenovela co se u nas vysilala, takze za to pridavam na hodnoceni. Na druhou stranu at ste si pustily jakoukoliv cast jakyhokoliv dilu vzdy se tam resilo ze nekdo neco proved, druhymu tim ublizil, tamta chce toho, tamten tamtu, ale ta nemuze pac chce tamto atd..takze s prihlednutim k vyse popsanemu "kladu" muze tento skvost hrde dostat hodnoceni odpad. Btw kdyz jsem omylem zahlid kousek, behem prepinani programu, hned sem videl zelene. ()

troufalka

všechny recenze uživatele

Jirka moravský Brabec se jednou na Mohlenickém dostavníku chlubil, že mu maminka u Esmeraldy uštrikovala barevné pončo. Měl ho na sobě. Ukazoval nám přesně místo, kde Esmeralda prozřela. A hle! Barvy se zdály jasnější!! Inu vidno, že i průměrná telenovela může mít poztivní dopad na prostý lid. Mít Emeradla méně dílů, měl by dnes Jiří akorát tak barevnou šálu! ()

messiah odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatuji si obrovskou kampaň ještě před nasazením na NOVĚ. Bylo to nějak před vánocemi, takže jsem si myslel že půjde o nějakou pohádku...o to větší byl můj šok když na mě baflo to co na mě baflo. Uf, už ta zápletka kterou napsal sám život. Slepé děvče vyměněno krutým despotickým představitelem vrchnosti za zdravého a krásného jinocha. Po letech se do sebe, jak již to na světě běžně chodí, zamilují a nakonec...ani nevim co nakonec... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Postava Crisanty byla poslední rolí herečky Diny de Marco. Po 7 měsících od skončení natáčení podlehla vě věku 60 let rakovině. (Agatha)
  • Ve 41. dílu čeká Blanca (Raquel Morell) s Domingou (Raquel Olmedo) v její chýši na návrat Esmeraldy (Leticia Calderón). Venku je celou dobu tma, Blanca nakonec odchází. Pak sedí při svíčce u stolu Dominga a Florecita (Esther Rinaldi), těsně před touto scénu je krátký záběr zvenku na chýši, v něm ale tmu nesmyslně vystřídala jasně modrá obloha a slunce. (Agatha)
  • Budova Casa Grande, hacienda Peňarealovcov, bola v minulosti františkánskym kláštorom. (corona)

Reklama

Reklama