Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lizzie se nepovedla maturita, ale smůla se na ni lepí i nadále. Už se nemůže dočkat, až vypadne z Ameriky a hlavně od domýšlivé spolužačky Kate. Jede s kamarády na prázdniny do Říma. Jenže Kate se chystá na stejnou cestu, a co je horší, obě budou muset sdílet pokoj. Situaci alespoň trochu zachraňuje její nejlepší kamarád Gordo, který hned první den vezme Lizzie na velkou vyhlídkovou cestu po městě končící u slavné fontány di Trevi, která údajně plní přání. A právě tady se Lizzie setká s hvězdou italské pop music Paolem Valisarim, jenž ji omylem považuje za svou partnerku, populární zpěvačku Isabellu Parichi, která jako by jí z oka vypadla. Netrvá dlouho a Lizzie prosí Gorda, aby jí pomohl vymyslet způsob, jak uniknout bdělému oku jejich vychovatelky, aby mohla jít na rande s Paolem. Ten ji vezme na projížďku kolem Říma a požádá ji, aby s ním vystoupila místo Isabelly na slavnostním předávání hudebních cen. Lizzie po krátkém váhání souhlasí a vzápětí je vržena do víru života italských celebrit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skutočne niečo otrasné. Deväťdesiat minútová exhibícia pubertálnej bárbiny Hilary Duff. Jej herecký prejav je na tom asi tak ako jej zmysel pre sebakritiku. Čiže absolutná nula. Naivný príbeh plachej Američanky, ktorá sa v Ríme spozná s mladým, krásnym popovým spevákom a zažije vytúžené dobrodružstvo ma ani troška nezaujal. Dlho som sa premáhal, aby som to nehodil do odpadu. No možno pre malé dvanásť ročné školáčky to môže byť dobrý filmík. * ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Jedním slovem STRAŠNÉ! Tak příšerné kýče plné milionkrát provařených klišé a frází se bohužel objevují stále častěji. O Hilary Duff se nedá napsat pozitivní zhola nic, je to typická "syntetická" Američanka se vším, co k tomu patří. Hrát umí asi stejně dobře, jako umím já svahilsky, tzn. vůbec. Úplně mě natahuje, když vidím Hilary, jak s "roztomilým" kukučem perzekuovaného diblíka nastupuje na pódium, aby vzápětí vyjevila, že její hrdinka je rozená zpěvačka (to bylo už podruhé, co jsem to s ní absolvoval! - poprvé v Nikdy to nevzdávej). A ten romantický ohňostroj na závěr, no to bylo jen pro otrlé. Příště si snad radši pustím nějaké porno, v něm se leckdy najdou duchaplnější kousky. ()

Reklama

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě kdysi nesmírně bavil, Hilary Duff je mi prostě nesmírně sympatická, má skvělý hlas a její písničky mají skvělý optimistický náboj. Jako herečka je možná o třídu níž, ale i tak hraje dobře. Oblíbil jsem si taky hlavní písničku What dreams are made of, která zazní na konci v koloseu. Když jsem se nedávno podíval na Italské prázdniny znovu, musel sem nakonec snížit hodnocení o jednu hvězdu dolů, protože se to samozřejmě nedá srovnávat s vrcholnými filmy. (79%) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem se rozmýšlel, zda se mám na tenhle film dívat nebo ne, skočil jsem se kouknout na csfd a zdejší negativní hodnocení mě přesvědčilo, že to nebude až tak špatný film a tak jsem zaprakoval u bedny a jal se prožívat Italský prázdniny. Jasně je to kýč jak bič a kdyby mě bylo 11 a byl bych holka asi bych byl z filmu unešenej na max, ale není chyba filmu, že jsem úplně někdo jinej. Od začátku mě ten italskej krasaveček byl sympatickej jak fusakle po tůře na v Tatrách. Je škoda, že mu scénaristé nepřipravili nějaký pořádný utrpení. Jinak klasika, láska, mládí, hloupost, slunce a 93 minut života v prdeli. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľa ľudí nepochopilo o čom tento film bol. Je to v prvom rade rodinný film s dávkou milého vtipu a trošky romantiky, určenej najmä dospievajúcim chlapcom a dievčatám, ktorí zažívajú svoje prvé lásky, spoznávajú svet dospelých, objavujú svet na prvých dovolenkách, kde postupne majú aj viac dovolené, stávajú sa dospelejšími. Je to ten najkrajší vek študentských nepoškvrnených lások. Ja som Rím navštívil prvýkrát asi deň, či dva po svojich osemnástich narodeninách, bolo to na výlete s farárom a ľuďmi z farnosti, len škoda, že nie s nejakou dievčinou, tam je totiž romantiky veľa. Hilary Duff patrila svojho času medzi moje najobľúbenejšie herečky, ktoré sa mi aj najviac páčili, dokonca až tak, že som bol každú chvíľu do inej platonicky zamilovaný, je síce odo mňa staršia, ale jej filmy som pozeral tak z oneskorením pár rokov, keď mi najlepšie padli k srdcu. Bolo tam veľa klišé, ktoré tomuto filmu ubrali, či vývoj celého deja, ale páčilo sa mi zobrazenie toho, ako mladé dievčiny vždy okúzlia krásni cudzinci, ktorí však s nimi často nemajú také plány, ako by si dievčiny vysnívali. Mne sa tento rodinný film celkom páčil, nehovoriac, že v tom veku, keď som to pozeral, som mal slabosť na blondíny, ale aj dnes ten film vnímam skoro rovnako, milý, romantický, študentský, štipku cestovateľský, ale pekný. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (4)

  • Když se Lizzie loučí s mámou na letišti, mění se jí délka kalhot. V jednom záběru je má ohrnuté do půli lýtek a v dalším je má normálně až na kotníky. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Římě (Itálie), Vancouveru (Britská Kolumbie, Kanada) a Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Pro lepší odlišení postav Lizzie a Isabely, ztvárněných Hillary Duff, se při dabování filmu rozhodla režisérka českého znění Lucie Svobodová obsadit Andreu Elsnerovou pro roli Lizzie a Jitku Moučkovou pro roli Isabely. (funhouse)

Reklama

Reklama