Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Čím to, sakra, je, že posledních 14 dní sleduju samý, podotýkám dobrovolně, filmy, který mně šlápnou do xichtu, kopnou na solar plexus a já pak jen s otevřenou tlamou a bez dechu čumim do rána do stropu, nebo ještě lépe, pustím si další....to je už čistá zvrácenost. Tenhle kousek ovšem beru jako takový (nechtěný) bonus, respektive se mu dlouho vyhýbám až mě dohonil dnes večer v bedně. A je to tady zase, rozžvejkanej a vyfluslej příběhem hledám marně slova. Ne, nikoho nelituju....taková kráva naivní ani amatérskej psycholog nejsem. Ani nechci a nebudu rozebírat coby kdyby ( nejsem želbohu ani sociální kurátor). Na druhou stranu, pokud má každý mrak stříbrný okraj, pak věřím, že si s Bohem rozumíme všichni...pravil ortodoxní ateista. Našláplá záležitost s hereckým koncertem obou zmiňovaných v komentech drahých kolegů.... Film by si měl pustit každej úchylnej Helmut mířící na E55, povinně! Anebo vlastně ne. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tejto chladnej a špinavej drámej prospieva, že sa hlavnej úlohy zvrátenej vrahyne zhostila Charlize Theron, ktorá hereckým výkonom excelovala a vytiahla ho z vôd rutinných a nezáživných drám. Film, ktorý vás načisto vyburcuje svojou otvorenosťou a zúfalstvom, do ktorého hlavná hrdinka spadá bez toho, aby si to uvedomovala. Brilantný scenár a vynikajúca Christina Ricci. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný príbeh ktorý je síce ďalším filmom nakrúteným podľa skutočného príbehu sériového vraha, ale má svoje čaro. Skvelý opis života prostitútky, z ktorej život urobil masovú vrahyňu, film si na nič nehrá, neopracovanými scénami pridáva na vierohodnosti, čo skvele podčiarkuje vynikajúca Charlie Theronová ktorá predviedla excelentný výkon - bola vierohodný cvok, čomu veľmi pomohla aj jej odporná vizáž. Nemal by som zabudnúť ani Christinu Ricci, ktorá jej veľmi solídne sekundovala. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film je ideálni pro ty, kteří alespoň jednou přeleštili obrázek rozkošné Miss Therion. Pro ty, kteří ví, že Ted Bundy není postava ze sitcomu se závazky. Pro ty, kteří nevěří, že by vysloveně ženský film nemohl být strašný maso. Pro nepolíbené je film poměrně nevhodný, jakýkoliv progres to jen zhorší. Pro ty, co nepohrdnou obstarožní kurvou z E55, která jinak bydlí v Chranišově a doma má podlahu z ušlapaný hlíny a zuby si čistí kusem pneumatiky, jako právě výše zmíněná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $34,469,210Tržby Celosvetovo $60,378,584Charlize Theron v hereckej podobe ako zo zlého sna, presnejšie v jej podaní to je až neskutočný prerod či už charakterný alebo výzorovo, popri jej úlohy psychopatičky sa dobre zhostila svojej úlohy aj Christina Ricci. /75%/ ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Aileen Wuornosová ve 14 letech otěhotněla a narozeného syna dala k adopci. (jenik71)
  • Skutečné jméno milenky Aileen Wuornosové je Tyria Mooreová. (jenik71)
  • Vyšetrovateľ FBI, ktorý profiloval stíhaných, Robert K. Ressler, sa o Wuornosovej (Charlize Theron) krátko zmienil vo svojej autobiografii. V roku 1992 napísal, že často nehovoril so ženami – sériovými väzenkyňami, pretože ony inklinujú skôr k zabíjaniu v afekte ako v podobe postupných krokov. Poznamenal, že Wuornosová bola vzácnou výnimkou. Operné spracovanie jej životného príbehu malo premiéru v roku 2001. Opera s názvom "Wuornos" bola skomponovaná skladateľkou a libretistkou Carlou Lucerovou. V roku 2002 novinárka Sue Russell vydala knihu o jej živote nazvanú "Lethal Intent". Nórska aggrotech kapela Combichrist volá vo svojej piesni "God Bless" celý rad sériových vrahov a teroristov, medzi nimi je aj Aileen Carol Wuornosová. (Raccoon.city)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama