Reklama

Reklama

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri

(seriál)
Česko, 2020, 4 h 20 min (Minutáž: 26 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zpěvák Matěj Ruppert s kuchařem Emanuelem Ridim během pokračování svých kulinářských cest zůstávají v Itálii. Z Říma se ale vypraví až na oblíbené letovisko císařů Augusta a Tiberia – ostrov Capri. V deseti dílech budou objevovat jednotlivé regiony a jejich kulinářská specifika. To vše budou konfrontovat s kuchyňskými tradicemi české kotliny. Emanuele Ridi divákům představí výtečné restaurace a kavárny, ale zároveň je seznámí s lidmi, kteří mají blízko ke gastronomii. Matěj Ruppert dodá pořadu svůj osobitý humor a rád se zhostí role hlavního ochutnávače. Společně navštíví města jako Ostia, Zagarolo, Genzano di Roma, Nemi, Palestrina, Lanuvio, Latino, San Felice Circeo, Caserta, Pozzuoli, Procida, Ischia, Neapol, Gragnano, Vico Equense, Sorrento, Anacapri. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ilemas k tomuto seriálu (5)

Všechny cesty vedou do Říma aneb Historie i žhavá současnost (2020) (E01) 

Zaujal mě název Capri, mého oblíbeného ostrova kam se chci znovu vydat tentokrát s kamerou( tehdy jsem pouze fotil), ale nepřečetl jsem si, že se jedná o gastronomický cestopis než ukazovaní památek a přírodních krás, ale i tak mě zaujala výtečná italská kuchyně. ()

Kam jezdí Římané (2020) (E02) 

Zajímavý gastronomický dokument v němž mě tato dvojice dělá takové chutě, abych se znovu vydal do Říma tentokrát ne po památkách, ale pořádně ochutnávat místní speciality. Třeba někdy na prodloužený víkend. Řím už mám prochozený křížem krážem, tak proč ne ho poznat příště gastronomicky? ()

Olivy a ryby (2020) (E05) 

Nevím čím to, ale tato epizoda se mě velmi líbila a nešlo jen o jídla. ()

Caserta - Buvoli a černé prasátko (2020) (E06) 

V této epizodě nám Mateo se svým italským přítelem představí výrobu mozzarely, vynikající pizzu a samozřejmě jiné pochutiny. Uvidíme také druhé největší koloseum v Itálii. ()

Neaopol – Usmažená (a) historie (2020) (E08) 

Krásná Neapol a skvělá italská kuchyně mě navnadila se už po několikáté do této mé nejoblíbenější evropské země znovu podívat a tentokrát ochutnávat ty nejvybranější italská jídla. Při sledování přípravy jídel a následné vychutnávání se jen sbíhají sliny. ()

Reklama

Reklama