Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri
Obsahy(1)
V gastronomickém vandru nesourodé dvojice bude tentokrát hrát hlavní roli zoologie. Aby Matěj poznal ikony italské gastronomie, musí se seznámit se stádem buvolů i prasat... Kde se v Itálii vzali vodní buvoli a černá prasata? Jejich původ sahá až do dob antické říše, jak nám vysvětlí naši gastronomičtí turisté M. Ruppert a M. Ridi. Jejich toulky v okolí Neapole je totiž zavedou k ikonám italské kuchyně: mozzarelle, kořeněným vepřovým uzeninám a samozřejmě pizze Napoli. (Česká televize)
(více)Recenze (1)
V této epizodě nám Mateo se svým italským přítelem představí výrobu mozzarely, vynikající pizzu a samozřejmě jiné pochutiny. Uvidíme také druhé největší koloseum v Itálii. ()
Galerie (10)
Photo © Česká televize / Michal Herz