Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu je zasazen do chudého hornického městečka na jihovýchodě USA, Estherslope. Mladý Dick je samotář a horlivý pacifista - ovšem jen do okamžiku, kdy se jeho ruce dotknou střelné zbraně. Radikálně mu to změní život. Založí tajný chlapecký klub, nazvaný Dandies, jehož heslem je mír se zbraní v ruce. Navzdory přísnému pravidlu Dandies - zbraň zbožně uctívat, ale nikdy ji nepoužít, se mladíci dostanou do situace, kdy nemají jiné východisko... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (121)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já tohle jako kritiku amerického systému nevnímám. Je to zkrátka film o outsiderech, kteří "vyrostou" díky zbraním, což sebou kromě pozitiv na začátku nese hlavně negativa na konci. Tento příběh se mohl odehrávat stejně tak ve Finsku nebo v jiném státě, kde je snadný přístup k zbraním. Takže je to spíše takové pojednání o nebezpečnosti zbraní, dovedené na hranici absurdity. Každopádně já se tím pronudil, protože kromě slibného úvodu a slušného, ač předvídatelného, závěru, tu nebylo nic, co by mě zaujalo. 30% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Lars von Trier je posedlý Amerikou - sice v hodně negativní smyslu, ale je. Tak třeba tady si vzal na přestřel své oblíbené téma uzavřené komunity malého hornického městečka + přidal nosné téma = ZBRANĚ. A Thomas Vinterberg plně přistoupil na jeho zlou hru, trochu ji zlidštil, trochu zlehčil, ale i přesto je Můj miláček ráže 6,65 hodně drsná satira, která rozhodně nepadá do hlubin nepovedeného umění. Ba naopak, mladí herci jsou skutečně zajímaví a přesvědčiví, zvuková složka filmu je naprůměrná, kamera umírněně dogmatická. A vlastně jsem ráda, že Dear Wendy natočil Trierův mladší a méně krutější kolega! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Severskou kinematografii mám hodně v oblibě a tak jsem se na tento film docela těšil a čekal co se z něj zajímavého vyklube. To, že by to mohla být nuda jsem ani neočekával, leč jsem byl překvapen. Bohužel spíše negativně. Příběh ubíhá strašně, až neskutečně pomalu, po celou dobu filmu se toho moc neděje a tak čekám na konečné rozuzlení, které mi příjde jak z nějakého amerického Blockbusteru. Tím mi nakonec dojde to, že jediný na co jsem se těšil si pohnojili takovým způsobem, že se to jen tak neodpouští. Každopádně nápad rozhodně špatný nebyl. Já bych s pistolí taky dělal psí kusy, mít jí po ruce, jen bych doufal v jedno, aby to nedopadlo tak jako tady. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Slibne rozehrana psychologie postav jednoho hornickeho mestecka, jejimiz predstaviteli jsou mistni mladi loseri, kteri jsou zaprisahli pacifiste, ale po poznani moci strelnych zbrani a vytvoreni spolku okolo nich se dostanou az k zabiti cloveka, upada na vyznamu v posledni ctvrtine snimku, ktera je scenaristicky nezvladnuta. Herci i hudba jsou nadprumerne, ale jiz zmineny plochy konec kazi cisty 4hvezdickovy originalni napad tykajici se dnesni doby. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kouzlo chladné fetiše, ocelové sebevědomí v kapse a pomíjivost vznešených myšlenek. Toť Vinterbergův vzkaz mládeži, co se utopil ve vlastní šťávě euro-amerického hybridu a jehož zvolna umírající myšlenka nakonec skonala v těžkých bolestech. Když se děti dostanou ke zbrani dřív, než k chlastu a souložení, je někde chyba. Glory, Glory, Hallelujah! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Thomas Vinterberg i scénarista Lars von Trier se shodují, že film nemá záměr kritizovat zbraně nebo současnou Ameriku. (ČSFD)
  • Lars von Trier napsal scénář k filmu s úmyslem, že snímek bude i režírovat, ale nakonec o to požádal svého přítele Thomase Vinterberga. (xerno)
  • Skupina Dandies používá pro "zabíjení" krycí název "milování". A píseň, která hraje před a během střílení se jmenuje "Time of the Season" a její text pokračuje "It's the time of the season for loving", tedy pro zabíjení. (czKarlos)

Reklama

Reklama