Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (103)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsný survival, nebo do nebe volající kravina? Vongozero je tak trochu obojí. Scénář staví na krkolomných zvratech, nervozitě a neustálém napětí. O podstatě hrozby i stavu okolního světa se dozvíme jenom málo, a sled událostí pravidelně nedává smysl. Postavy se rvou se životem i mezi sebou, a rychle ze sebe sloupávají tenký nátěr civilizace. Přiznám se, že by mi vůbec nevadilo kdyby jich do cíle dojela stěží polovina. Jestli je to scenáristické selhání, nebo známka kvality, to si musí odpovědět každý sám. Herci jsou ovšem extratřída. Nebudu tady pět chválky na Viktoriji Aglakovovou - i když by si to zasloužila, takže jen poznamenám, že zbytek s ní v pohodě držel krok. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně pochmurnej seriál, kterej vůbec nezapadá do typické postapokalyptické kategorie. Je to sice seriál o přežití a zachování jakési lidskosti, ale scénář sází na plně propracovanej charakter každé postavy. Já jsem naopak rád, že tam neběhali žádní zombíci, ten divácky důležitej pocit strachu vytvářelo chování přeživších lidí. Kdyby ovšem nestál za kamerou ten frajer, kterej uměl vždycky přesně vystihnout atmosféru, byl by seriál poloviční. ()

Reklama

LEGACY

všechny recenze uživatele

Spanilý, ale trochu oportunistický, neoriginální počin, který mě nechává ledově klidným. Každopádně, co se týče gore, tak je zde řemeslná práce vidět a ve štábu je spoustu lidí, co přesně ví, kam chtějí tuto teatrální fantasku dovést. Napadá mě jen tak, jestli nevídám v hlavních ruských filmech, co se dostanou trochu do povědomí ty samé a samé herce, k vzteku .. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Znásilnění 10 let staré Ruské knížky Netflixem. Ani jedna postava se nechová tak jako v knížce..tady se všichni chovají jako naprostí kreténi a ten jediný, který byl v knize blb, tak je tu nejhrdinštější (Leňa) .Dějové linky z knihy zde nejsou, jsou nahrazeny přehnanými/americkými. Pokud takto vypadá každá adaptace původního materiálu Netflixem, tak potěš koště. 2* za to, že zanechali alespoň některé postavy a jejich jména a za Číňany na konci...U Finských Hranic jsem je úplně čekal..ironie, směju se ještě teď. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ruským filmárom sa podaril seriál. Nemusíte sa báť, že vás budú v snoch strašiť zombíci, aj keď niekoľko ich na plátne uvidíte, ale aj tak je dej napínavý, odvíja sa rýchlo a nápadito. Občas sa nájdu nelogické momenty, ale nie je ich veľa. Podčiarknuté hudbou (aspoň že bola ruská) a kopcami snehu, vďaka čomu si uvedomujete, že sa nachádzate v Rusku. Poctivá práca hercov, vďaka čomu nejde čisto o apokalyptický seriál, nechýba mu svojrázny ľudský prvok, emócie medzi postavami sa nám odkrývajú postupne. Občas desivé scény a humor nadávkovaný v malých množstvách. Dobrá kamera. Samozrejme, odporúčam originál zvuk s titulkami. Keďže nechcem nič prezrádzať, jediné, čo ma sklamalo, bol koniec série. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Druhá série vznikla na podkladech Jany Vagner, podle kterých chtěla napsat pokračování knižní předlohy. (UncleMorty)
  • Ve scéně v domově ruského invalidního záložáka můžeme vidět český samopal SA vz.26. (UncleMorty)
  • Ve 32. minutě hraje píseň „Why Can't You Feel It?“ od Gem & The Deadheads. (Duoscop)

Reklama

Reklama