Reklama

Reklama

Jabaek

Krimi / Mysteriózní / Thriller
Jižní Korea, 2022, 105 min

Obsahy(1)

Příběh o muži, který byl označen jako viník vraždy v zamčené místnosti, a jeho právničky, která se snaží dopátrat pravdy. (Jardismo)

Recenze (4)

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Téměř totožné, jako španělský originál. Když pomineme korejštinu a španělštinu, tak to máme 1:1, a proto ubírám jednu hvězdu oproti originálu, který přeci fungoval o něco lépe. ()

Idenatoys 

všechny recenze uživatele

Totožné jako "Contratiempo"(originál Španělsko) a "Badla"(indická verze) nyní do třetice v korejském podání. Je to kvalitní film ()

Reklama

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Začína sa nám tu rodiť istá tradícia. Vyzerá to tak, že každý rok si kórejci vezmú pod ruku španielsky film a natočia mu viac ako dôstojný remake. Minulý rok sa týmto filmom stal Balsinjehan, a tohto roku padla voľba na Contratiempo. A že to bola sila! Celkom určite by som si mal originál ku tomuto neskutočnému mindfucku pozrieť, pretože sa mi nestáva často, že by som sa dokázal plnú stopáž sústrediť na film. Najmä keď ide o slow burn thrillery ako je tento. No táto záhada ma neskutočne priklincovala ku obrazovke môjho notebooku. Herci dokážu vzbudiť neskutočné sympatie aj nenávisť, zahraté je to na plný počet (plus Nana je fakt veľmi pekná, ale to by sa akosi nemalo rátať). Hudba je tiež výborná, avšak tu si nemôžem byť istý, či nejde len o niečo vypožičané z pôvodného filmu. O príbehu sa vyjadrovať nejdem aby som náhodou niečo nevyzradil, avšak poviem, že rôzne twisty, pri ktorých som dokonca chvíľu rozmýšľal aký má ten film vôbec zmysel boli viac ako účinné. Posledná vec, ktorú by som rád spomenul je atmosféra zamrznutého kórejského vidieka, ktorá sa naozaj podarila. Tl:dr; Nepochybujem, že pôvodný film je ešte lepší, ale aj táto verzia určite stojí za zhliadnutie. Nemôžem uveriť, že som tu zatiaľ jediný recenzent. 80%, 4*. Veľmi dobrý Thriller. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemám problém ohodnotit remake často výš než originál, ale tohle nebude ten případ. Ačkoliv oceňuju, že se Korejci nevydali cestou otrockého duplikování scény po scéně (i takové remaky jsem už viděl), ale že se do příběhu (hlavně v závěru) nebáli vnést nějaké ty scénáristické inovace, celkově na mě jejich verze působila jako slabší, rozbředlejší, její tempo se mi jevilo roztříštěnější. Oproti tomu španělská předloha postupně stále víc a víc gradovala až do působivého finále. Ale samozřejmě nevím, jak bych tuhle korejskou předělávku vnímal bez znalosti španělského (katalánského) vzoru. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama