Reklama

Reklama

Láska a anarchie

(seriál)
  • Švédsko Kärlek & Anarki
Trailer
Švédsko, (2020–2022), 8 h 25 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Lisa Langseth

Hrají:

Ida Engvoll, Björn Mosten, Carla Sehn, Reine Brynolfsson, Gizem Erdogan, Björn Kjellman, Ruben Lopez, Johannes Bah Kuhnke, Elsa Agemalm Reiland (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Vdaná konzultantka a mladý ajťák rozjedou flirtovací hru, která zpochybňuje společenské normy – a nakonec obrátí jejich životy vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdříve až absurdní komedie z prostředí kanceláře a pak v posledních dvou dílech smutné rodinné drama. Kromě hlavního milostného románku, kde hlavní postava Sofie výborně ztvárňuje její rozpoložení vdané ženy a neodolatelné anarchistické lásce k mladšímu muži, zde jsou i podtémata jako komercionalizace umění, genderové role apod. Dva soundtracky zde: https://www.youtube.com/watch?v=xbC3KGNtQj4 https://www.youtube.com/watch?v=XlFypQLuWic ()

Poga 

všechny recenze uživatele

Severská seriálová tvorba je mega a to aj na poli drámy, ktorá jemne koketuje s trpkou komédiou. Na ploche ôsmych dielov, každý ma jemne pod tridsať minút, tu dokázali tvorcovia perfektne vybudovať príbeh s tak plastickými postavami, že až. A ten príbeh má mnoho vrstiev, odkrývajú sa postupne a vrcholia v momente, keď čakáme na druhú sériu. Tá bude na jeseň. Našťastie. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Velmi osvěžující záležitost. Ida, která seriál táhne, je ve své roli naprosto k sežrání. Zcela jsem propadla jejímu přirozenému sebevědomí, odhalenosti a samozřejmosti být sama sebou. Dlouho jsem při pohledu na herecký výkon necítila takovou satisfakci. Její mladší partner na mě působí zatím spíš jako model než herec, ale talent určitě má a do té role se hodil. Švédsko, chci z tebe vidět víc. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Kärlek & Anarki ukazuje, že ve Švédsku umí natočit zajímavý seriál aniž by to musela být kriminálka. Tahle originální komedie vypráví o střetu dvojice, která se navzájem vyzývá k tomu, aby vystoupili ze své komfortní zóny. Úkoly, kterými se z ní dostávají jsou vtipné a vážně pobaví. Navíc se to nebojí vyvážit i smutnějším a vážnějším tématem. I přes drobné výhrady se jsem zvědav na to, jestli bude stejně zábavná i druhá řada. Druhá řada přišla s citlivou změnou tónu. Sofie se během ní totiž vyrovnává s velkou ztrátou a to udává tempo celé série. Roztomilé vyzývání ustupuje do pozadí a s ním trochu i postava Maxe, protože ve vážnějších tématech dominuje Sofie. Pořád je to však příjemné sledování a vůbec by mi nevadilo se do Stockholmu vypravit i potřetí. ()

Galaktus 

všechny recenze uživatele

Švédské jako ikea, hm a spotify. Vše funguje bezvadně, dokud se to zásahem zvnějšku nezastaví. A tohle se naštěstí nezastaví. Chytré dialogy, uveřitelné příběhy a k tomu velmi zábavná forma podání, to vše z toho dělá osmidílnou radost, která není odpočinková, jak je často od seriálů Netflixu vyžadováno. Doporučuji. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní hrdinka ve scéně odehrávající se v autodílně popíjí spolu s automechanikem plechovku českého piva Březnák světlý ležák z pivovaru Velké Březno ze stejnojmenné obce v Ústeckém kraji. (DecoSouza)

Reklama

Reklama